Netto-butik tvunget til at lukke: Bukker under for tyveri

Supermarked i Aarhus er tvunget til at lukke grundet for meget tyveri og hærværk

Boligområdet Bispehaven har været plaget af uro. Nu er den lokale Netto nødt til at lukke. (Foto: Carsten Andreasen)
Boligområdet Bispehaven har været plaget af uro. Nu er den lokale Netto nødt til at lukke. (Foto: Carsten Andreasen)

Ved det belastede boligområde Bispehaven i det vestlige Aarhus er Netto nu nødt til at lukke. Det sker efter flere års tyverier og hærværk, som gør det umuligt for butikken at drive forretning.

- Årsagen er helt enkelt, at det ikke kan betale sig at drive forretning der længere. Vi har forsøgt stort set alt muligt. Der er for meget tyveri, hærværk og varer, der simpelthen bare forsvinder. Det er et dårligt regnskab at have den åben, så nu lukker vi den, siger Mads Grand, der er pressechef hos Dansk Supermarked, som blandt andet driver Netto-kæden.

Direktøren for Østjysk Bolig Allan Søstrøm langer ud efter forældrene til potentielle ballademagere i Bispehaven. (Foto: Jyllands-Posten) Samfund Boligforening til forældre: Giv jeres børn et par på ørerne

Gennem de senere år har man i medierne kunne læse, hvordan Netto ved Bispehaven er plaget af tyve. På et tidspunkt blev man nødt til at sætte vagter ind ved butikken.

Der er generelt mange problemer ved Bispehaven omkring kriminalitet og trusler. Tidligere i år blev der kastet med sten mod busser, der kørte i området. Det blev et så stort problem, at ruten blev midlertidigt omlagt.

Gjellerupparken i Aarhus. (Foto: Claus Bonnerup) Dansk politik Nu er der 31 ghettoområder i Danmark

- Det er drønærgerligt. Vi ville gerne kunne drive forretninger alle steder, og vi vil gerne kunne tilgodese de kunder, der som gerne vil handle hos os og betale for varerne.

Netto, som ligger på Ryhavevej 28 i Hasle ved Aarhus, lukker den 30. juni.