Annonce:
Annonce:

Netto raseret af drengebander: 17-årig anholdt

Københavns Politi har anholdt og fængslet en af de formodede hovedmænd bag flere forbrydelser på Frederikssundsvej - herunder en Døgnnetto, der adskillige gange er blevet bestjålet af en drengebande

Flere drengebander hærger et område ved Frederikssundsvej i Københavns nordvestkvarter. Her ses nogle af dem i en lille butik, hvor fem af dem distraherer butiksejeren, mens den sjette stjæler. (Privat tv-overvågning)
Annonce:
Følg Krimi

En af de unge mænd, der gennem flere måneder har chikaneret lokale forretningsdrivende på Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter - herunder begået tyverier mod Døgnnetto - er blevet anholdt og fængslet.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 17-årige, som ifølge politiet er en af de toneangivende i gruppen af unge kriminelle, blev anholdt onsdag eftermiddag og fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag. Her blev han fængslet i foreløbigt fire uger.

- Den anholdte er blevet sigtet for røveri og flere tilfælde af organiseret butikstyveri, skriver politiet i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Da sagen er behandlet for lukkede døre i retten, har politiet ikke yderligere kommentarer til sagen for nuværende.

Utrygge borgere om drengebander: Vi flytter

Annonce:

Slog kvindelig ansat
Den konkrete sigtelse går på et enkelt røveri mod en Netto-butik 17. januar, hvor den 17-årige - ifølge politiet - sammen med tre medgerningsmænd stjal mindst tre flasker spiritus og to pakker cigaretter. Da en Netto-ansat forsøgte at stoppe de unge mænd, tildelte den 17-årige den kvindelige ansatte et slag på skulderen med flad hånd, så medarbejderen følte sig truet.

Detaljerne om de andre tyverier, som politiet omtaler, er fremkommet for lukkede døre.

Anholdelsen kommer efter flere dages skriverier i både lokale og landsdækkende medier - herunder i Ekstra Bladet - om hvordan lokale unge iskoldt og uden skrupler gik ind i butikker og stjal med arme og ben, uden at det fik konsekvenser.

En Døgnnetto på Frederikssundsvej har været særligt hårdt ramt og har fået stjålet for omkring 20.000 kroner på tre måneder, men også andre lokale erhvervsdrivende har lidt under de unges lange fingre. Men når politiet blev tilkaldt, kom de ikke, lød kritikken.

Drengebande hærger: Smadrede vaskeri så det må lukke

Iskoldt og beregnende
Et vaskeri drejede i forrige weekend nøglen om på grund af hærværk, mens flere lokale beboere fortalte til Ekstra Bladet, at det var blevet utrygt at færdes i området.

Annonce:

En lokal erhvervsdrivende, som ikke ønsker at stå frem med navn af frygt for repressalier, fortæller, hvordan de unge kom ind i hans butik, og mens nogle distraherede ham ved kassen, stjal andre fra hylderne.

- Det er så iskoldt og beregnende. Det hele er planlagt, fra det sekund de kommer ind af døren med - nogle dækker for de andre, mens de stjæler, fortæller butiksejeren, der har været udsat for tre tyverier. Ekstra Bladet er bekendt med hans fulde identitet.

TV: Her plyndrer drengebande lokale butikker: - De er iskolde og beregnende

Netto: Skuffet over politiet
De tre tyverier har kostet ham varer for tusindvis af kroner, men alligevel har han ikke meldt dem til politiet.

- Det generer mig meget, at de slipper af sted med det. De ødelægger det for alle lokale erhvervsdrivende. Men man bliver også nødt til at gøre op med sig selv, om man gider at have smadret butikkens facade dagen efter, og det har jeg ikke lyst til, siger han.

Thomas Clement, der er regionsleder i Dansk Supermarkeds DøgnNetto-afdeling, kalder det trist, at tyverier mod lokale butikker kan fortsætte på den måde.

Annonce:

- Vi har overordnet et godt samarbejde med politiet, men jeg synes, at det er rigtig trist, at der ikke er sket noget i det her tilfælde, siger Netto-chefen.

Netto-chef efter unges plyndringstogt: Pressen fik politi ud af busken

Sheriffen på banen
Sagen fik efter den massive mediedækning justitsminister Søren Pind (V) til at gå ind i sagen. På sin Facebook-profil skrev han således, at han havde sikret sig, at politiet var på sagen.

- Jeg har den klare forventning, at de nu sætter en stopper for de pågældende lømlers hærgen, lød det fra sheriffen på Facebook.

- Jeg vil ikke finde mig i denne form for optræden, og jeg ser frem til, at jeg om få uger kan fremlægge min respektpakke for Folketinget. Vi skal have respekten for hinanden og for fællesskabet tilbage.

Politiet om drengebander: Uacceptabel adfærd skal stoppes

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

... Røveri, narko og drabforsøg

Imperiets skødehunde
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

... Se tv-kokkens favorit

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: