Ni-årig pige fik kraniebrud efter fald fra skolevindue: Nu taler hun igen

En ni-årig pige fik kraniebrud, da hun onsdag faldt ud af et vindue på 1. sal på Bistrupskolen i Birkerød

En ni-årig pige faldt onsdag ud af et vindue på 1. sal på Bistrupskolen i Birkerød. Nu har hun det bedre. (Googlemaps)
En ni-årig pige faldt onsdag ud af et vindue på 1. sal på Bistrupskolen i Birkerød. Nu har hun det bedre. (Googlemaps)

Ved du noget? Kontakt redaktionen på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

En ni-årig pige fra Birkerød har det torsdag bedre, efter at hun onsdag klokken 14.15 faldt ud af et vindue på 1. sal på Bistrupskolen i Birkerød og pådrog sig kraniebrud.

Det fortæller skolens administrative leder Thomas Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Pigen mistede bevidstheden efter faldet, og var endnu ikke kommet til bevidsthed, da ambulancen forlod skolen klokken 14.35 og kørte pigen til traumecentret på Rigshospitalet.

- Vi har fået melding om, at hun har det meget bedre. Hun er ved bevidsthed igen og taler igen. Og vi har fået at vide, at hun flyttes fra intensivafdelingen til almindelig børneafdeling inden for nær fremtid. Det er en stor lettelse for alle, siger Thomas Mikkelsen.

Det var en tydeligt mærket skoleleder, Stieg Eriksen, som onsdag sagde til Frederiksborg Amts Avis, at pigen midt i en time var kravlet op på et bord ved siden af et åbentstående vindue. Det er imidlertid stadig uklart, hvad der præcist gjorde, at pigen røg ud af vinduet.

- Jeg kan dog bekræfte, at der var en lærer til stede i klasselokalet, som imidlertid ikke kunne nå at hindre faldet, sagde Stieg Eriksen til Frederiksborg Amts Avis.

Politi undersøger sikkerhed
Bistrupskolens ledelse og lærere har med hjælp fra Pædagogisk Psykologisk Rådgivning talt med eleverne om situationen, ligesom skolens ledelse har orienteret forældrene ved et personligt møde, mens personalet og øvrige forældre er orienteret via skolens intranet.

Og Nordsjællands Politi er også sat til at undersøge sagen. Primært for at finde ud af, om sikkerheden på skolen er i orden.

Skolens pædagogisk-psykologiske rådgivning har også haft travlt siden uheldet med især at tale med de berørte klassekammerater, der så uheldet ske.

- De har gjort en stor indsats. Og nyheden i dag, om at pigen har fået det bedre, er selvfølgelig blevet kommunikeret ud til alle berørte parter. Det er heldigt, at det ikke er gået værre, end det er gået, siger Thomas Mikkelsen til Ekstra Bladet.

Skolen har endnu ikke besøgt pigen på hospitalet, men er i 'god dialog med pigens mor'.