Ni dræbt i 12 timers angreb mod politi i Indien

Politichef er blandt ofrene, efter militante belejrede politistation i Indien. Sikkerheden øges ved grænsen

Indisk politi har mandag nedkæmpet en gruppe militante, der dræbte mindst seks mennesker under et 12 timer langt angreb mod en politistation i den nordlige Punjab-provins.

Et af ofrene er en lokal politichef, mens en betjent og fire civile også er dræbt. Flere andre er såret.

Tre bevæbnede mænd havde forskanset sig inde på politistationen i byen Dinanagar, hvor de i timevis skød mod politiet, inden de selv blev skudt og dræbt af bevæbnede betjente.

Kilder i politiet siger, at gerningsmændene rejste ind i Indien fra Pakistan to dage tidligere via den omstridte Jammu og Kashmirprovins, der i årtier har været årsag til konflikt mellem Indien og Pakistan.

Dinanagar ligger kun omkring 15 kilometer fra grænsen til Pakistan.

Jitendra Singh, der er viceminister i premierminister Narendra Modis regering, vil ikke udelukke, at militante pakistanere kan være involveret i mandagens angreb.

Sikkerheden er skærpet ved grænsen til Pakistan i kølvandet på angrebet, oplyser indiske myndigheder.

Angreb mod sikkerhedsstyrker er ikke usædvanlige i Jammu, men mandagens angreb er det første af sin art i Punjab-provinsen i 13 år.

Pakistans regering afviser at være involveret i oprør i Punjab, Jammu og Kashmir, og udenrigsministeriet i Islamabad siger, at det ikke er bekendt med, at der skulle være pakistanere involveret i angrebet i Punjab.