Ni er dræbt under bandeopgør på besøgsdag i fængsel i Mexico

Medlemmer fra to rivaliserende bander gik torsdag til angreb på hinanden i et fængsel i det nordlige Mexico

Ni indsatte blev torsdag dræbt, da medlemmer fra to rivaliserende bander angreb hinanden med knive og køller i et fængsel i byen Reynosa i Mexico.

Det oplyser myndighederne i landet.

Fængslet ligger tæt på grænsen til USA i den nordvestlige provins Tamaulipas. Optøjerne er de seneste i en række af opgør i mexicanske fængsler.

- To grupper af indsatte var involveret i et opgør, hvor de brugte våben som eksempelvis køller, sten og skafter. Ni blev dræbt, og to blev såret, skriver delstatsregeringen i en meddelelse.

Urolighederne brød ud på fængslets besøgsdag. Fængselspersonalet fokuserede derfor på at beskytte de indsattes familier og pårørende under kampene.

Politistyrker blev kaldt til fængslet og måtte affyre varselsskud for at få kontrol over situationen.

Mexicos overfyldte fængsler har længe været plaget af voldsomme uroligheder, hævnaktioner og fangeflugter. Mange af landets magtfulde bander har i princippet overtaget kontrollen med flere fængsler.

I sidste måned blev 28 indsatte dræbt under et bandeopgør i et fængsel i byen Acapulco.

Fængselsvæsenet i delstaten Tamulipas, der er plaget af dødelig vold i forbindelse med krigen mellem flere af Mexicos store narkokarteller, har allerede trukket overskrifter flere gange i år.

I marts flygtede 29 indsatte gennem en tunnel fra et fængsel i byen Ciudad Victoria. I juni blev syv dræbt, inklusive tre betjente, da politistyrker stormede det samme fængsel for at genetablere kontrollen over de indsatte.