Ni såret og 44 anholdt efter protest mod politidrab i USA

Vrede demonstranter tror ikke på officiel forklaring om politiets dræbende skud mod en 43-årig sort mand

Foto: AP
Foto: AP
Følg Krimi

Mindst ni mennesker er kommet til skade og 44 er anholdt i løbet af natten til torsdag, som var anden nat med uroligheder i byen Charlotte i North Carolina.

Det oplyser byens politichef ifølge Reuters.

Fire politifolk er blandt de sårede, men ingen af dem er livstruende såret.

De voldsomme demonstrationer i Charlotte onsdag aften er udløst af, at politi i byen tirsdag skød og dræbte en sort mand, Keith Scott.

Ved demonstrationen brugte politiet tåregas, gummikugler og lydgranater for at opløse demonstrationen, efter at nogle af deltagerne var begyndt at plyndre butikker og kaste med sten, flasker og fyrværkeri.

Tilstanden er fortsat alvorlig for en demonstrant, der blev såret af skud under protesterne onsdag aften, oplyser politichefen, Kerr Putney.

Oprindeligt lød det fra myndighederne, at den sårede var blevet skudt af en civil. Men politichefen siger torsdag, at man vil se nærmere på påstande om, at det var politiet, som affyrede det skud, der sårede demonstranten.

- Vi er her for at søge sandheden, så vi efterforsker det for at finde sandheden, så godt som beviserne nu kan, siger politichef Putney.

Vreden blandt mange af deltagerne i protesterne skyldes, at de ikke tror på den officielle forklaring om omstændighederne, da politiet skød den 43-årige Keith Scott.

Myndighederne har meddelt, at Scott havde en pistol og blev skudt, da han afviste at lægge den fra sig. Men øjenvidner og hans familie siger, at det var en bog han havde i hånden, ikke et våben.

Politichef Putney siger torsdag, at myndighederne vil offentliggøre en video af hændelsen, "når der er tvingende grund" til at gøre det. Men det bliver ikke på nuværende tidspunkt, tilføjer han.

USA udarbejder ikke landsdækkende statistik over politidrab.

Men ifølge organisationen Mapping Police Violence, som arbejder imod politivold, er mindst 214 sorte mennesker - inklusiv Keith Scott - blevet dræbt af amerikansk politi siden nytår.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.