Nicclas fandt lille pige sovende på gaden: Nu svarer politiet igen

Vestegnens Politi giver nu svar på tiltale efter de blev udsat for massiv kritik på Facebook. Samtidig inviterer kritikerne på besøg

Det var her på p-pladsen i Rødovre - mellem to biler - at Nicclas Vang opdagede en lille pige ligge og sove på jorden. Foto: Ian Nielsen
Det var her på p-pladsen i Rødovre - mellem to biler - at Nicclas Vang opdagede en lille pige ligge og sove på jorden. Foto: Ian Nielsen

16-årige Nicclas Vang kom natten til søndag til at spille en noget speciel hovedrolle i en social sag, som tog fart, da han sammen med sin kammerat Mathias Lukas kort efter midnat gik hjem fra en udendørs fest i nabolaget.

På en p-plads ved Rødovrevej i Rødovre så han et lyserødt tæppe uden for en bil, som holdt parkeret på stedet.

- Så går vi hen og kigger. Så ser vi, at der ligger noget under tæppet. Vi kan se pigens hår, siger Nicclas Vang til Ekstra Bladet.

Det viser sig, at det er en cirka fem-årig pige, som er langt væk. Nicclas Vang og hans kammerat kan slet ikke få liv i pigen, selv om de rusker i hendes fødder.

Bevidstløse voksne
I bilen viser det sig, at der ligger to børn yderligere på bagsædet og sover. Heriblandt en baby, som giver sig til at græde. Desuden er der en kvinde, som kammeraten rusker i, uden at kvinden reagerer.

Hun ligger ind over det ene barn. Hun er helt væk, forklarer Nicclas Vang.

På forsædet sidder en mand, som også sover.

Nicclas Vang og kammeraten forsøger at råbe ind til de voksne i bilen, men da de opdager den voksnemands tatoveringer i ansigtet, opgiver de og ringer til politiet.

Børn på bagsædet
Men ifølge de to drenge, tror politiet ikke på dem og de må vente mere end 20 minutter inden en patruljevogn dukker op.

Deres kritik er efterfølgende blev delt utallige gange på Facebook og i medier landet over.

På baggrund af kritikken har Vestegnens Politi nu granske sagen og gennemlyttet alarmopkaldet og nu giver politiet kritikerne svar på tiltale.

- Det er en af vores bedste folk i vagtcentralen, der modtog opkaldet fra de to drenge. Det er min vurdering ud fra optagelserne, at de får en høflig, korrekt og hurtig behandling af politiet i telefonen, siger vicepolitiinspektør Steen Harpsøe fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi vil gerne invitere drengene og deres forældre ind på politigården i Albertslund for at lade dem høre alarmopkaldet og forklare dem, hvorfor vi håndterede situationen som vi gjorde, siger vicepolitiinspektør Steen Harpsøe, der samtidig roser drengene for deres 'samfundssind'.

Nicclas fik et chok i nat: Der lå en lille pige og sov på p-plads

Søndag forklarede vagtchef Peter Grønbek, hvad politiet havde foretaget i sagen, da de kom frem:

- Vi har været derude. Der er ikke sket noget kriminelt. Der er tale om et par med nogle sociale vanskeligheder. Vi har været i dialog med kommunen, og der har været nogle praktiske udfordringer, som gjorde, at familien var strandet, hvor de var. Det er der nu taget hånd om.