Nicclas fik et chok i nat: Der lå en lille pige og sov på p-plads

- Der er tale om en social sag, siger politiet

Det var her på p-pladsen i Rødovre - mellem to biler - at Nicclas Vang opdagede en lille pige ligge og sove på jorden. Foto: Ian Nielsen
Det var her på p-pladsen i Rødovre - mellem to biler - at Nicclas Vang opdagede en lille pige ligge og sove på jorden. Foto: Ian Nielsen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

16-årige Nicclas Vang kom natten til søndag til at spille en noget speciel hovedrolle i en social sag, som tog fart, da han sammen med sin kammerat Mathias Lukas kort efter midnat gik hjem fra en udendørs fest i nabolaget.

På en p-plads ved Rødovrevej i Rødovre så han et lyserødt tæppe uden for en bil, som holdt parkeret på stedet.

- Så går vi hen og kigger. Så ser vi, at der ligger noget under tæppet. Vi kan se pigens hår, siger Nicclas Vang til Ekstra Bladet.

Det viser sig, at det er en cirka fem-årig pige, som er langt væk. Nicclas Vang og hans kammerat kan slet ikke få liv i pigen, selv om de rusker i hendes fødder.

Baby lå på bagsædet
Nicclas Vang vælger at ringe til politiet.

- Der skal ikke ligge en pige og sove på det sted midt om natten, fortsætter Nicclas Vang.

Mens Nicclas Vang ringer til politiet, åbner hans kammerat, som han følges med, døren ind til bilen. I bilen viser det sig, at der ligger to børn yderligere på bagsædet og sover. Heriblandt en baby, som giver sig til at græde. Desuden er der en kvinde, som kammeraten rusker i, uden at kvinden reagerer.

- Hun ligger ind over det ene barn. Hun er helt væk, forklarer Nicclas Vang.

På forsædet sidder en mand, som også sover.

Nicclas Vang og kammeraten forsøger at råbe ind til de voksne i bilen.

- Men så ser vi, at manden har tatoveringer i ansigtet. Så tør vi ikke råbe mere og vælger faktisk at trække os, siger Nicclas Vang.

En social sag
Hos Københavns Vestegns Politi bekræfter vagtchef Peter Grønbek, at politiet har været involveret i den sag, som Nicclas Vang beskriver.

- Vi har været derude. Der er ikke sket noget kriminelt. Der er tale om et par med nogle sociale vanskeligheder. Vi har været i dialog med kommunen, og der har været nogle praktiske udfordringer, som gjorde, at familien var strandet, hvor de var. Det er der nu taget hånd om, siger Peter Grønbek til Ekstra Bladet.

Hjemme hos Nicclas Vang undrer forældrene sig.

Far undrer sig
Nicclas Vangs far, Henrik Vang, glæder sig over, at hans søn har reageret, som han har gjort. Til gengæld ærgrer han sig over, at der ikke er nogen, der har takket Nicclas eller kammeraten for deres indsats. Ifølge Henrik Vang blev sønnen udspurgt af en betjent over telefonen flere gange, før der til sidst blev sendt en vogn. Inden havde betjenten opfordret Nicclas Vang til at gå tilbage til manden for at vække ham.

- Jeg er så skuffet over, at politiet siger, at de skal vække manden. Det kunne nemt være endt anderledes, skriver Henrik Vang i sit Facebook-opslag.