Niels Arkil er død

Tidligere administrerende direktør for Arkil, fransk konsul og ridder af Dannebrogordenen, Niels Arkil, er død. Han blev 78 år gammel

Niels Arkil døde onsdag i sit hjem efter et hjertestop. Foto: Arkil-familien
Niels Arkil døde onsdag i sit hjem efter et hjertestop. Foto: Arkil-familien
Følg Krimi

Erhvervsmanden Niels Arkil, der i mange år stod i spidsen for en af Danmarks største entreprenørvirksomheder, Arkil, er død. Han blev 78 år gammel.

Han døde onsdag efter et uventet hjertestop i sit hjem, oplyser Arkil-familien i en pressemeddelelse.

Niels Arkil overtog i 1974 ledelsen af familievirksomheden, Arkil A/S, fra sin far, Ove Arkil, og stod i 1978 i spidsen for den første børsnotering af en sønderjysk industrivirksomhed.

Gennem årene bestred Niels Arkil forskellige poster i Arkil. Først som administrerende direktør for Arkil A/S, siden som administrerende direktør for Arkil Holding A/S og sidst som formand for bestyrelsen.

I løbet af de senere år er A-aktierne og kontrollen med selskabet løbende overdraget til sønnerne, Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil. Jesper Arkil har siden 2007 været administrerende direktør for virksomheden, mens Jens Skjøt-Arkil siden 2011 har bestridt posten som direktør for forretningsudvikling.

Sideløbende med sit virke i Arkil var Niels Arkil i mange år fransk honorærkonsul i Sønderjylland, en indsats han i 2001 modtog den franske Légion d'honneur-orden for. Herudover var Niels Arkil i mange år aktiv i Danske Entreprenører, fra 1993 til 1999 som formand for arbejdsgiverorganisationen – en indsats han i 2001 modtog Dannebrogordenen for

Derudover har Niels Arkil siddet i bestyrelsen i flere store danske virksomheder, herunder ECCO, JydskeVestkysten og Dansk Affald.

Niels Arkil efterlader sig hustruen Lisbeth Arkil, fire børn og i alt ni børnebørn.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.