Niels forsvundet i to døgn

73-årig aarhusiansk erhvervsmand har været væk siden fredag under mystiske omstændigheder

73-årige Niels Joachim Nicholaisen er både fysisk og psykisk velfungerende, og ingen forstår, hvorfor han har været som sunket i jorden siden i fredags. (Privatfoto)
73-årige Niels Joachim Nicholaisen er både fysisk og psykisk velfungerende, og ingen forstår, hvorfor han har været som sunket i jorden siden i fredags. (Privatfoto)

Det er en efterhånden uhyggelig gåde, hvad der er blevet af den aarhusianske erhvervsmand Niels Joachim Nicholaisen. Den 73-årige fysisk aktive og åndsfriske mand har ikke givet livstegn fra sig, siden han fredag aften ved 19-tiden talte i telefon med en ven.

Nu beder Østjyllands Politi offentligheden om hjælp til at finde frem til den forsvundne mand, hvis familie selv deltager i eftersøgningen, som dog besværes af, at man simpelthen ikke ved, hvor man skal lede.

Lighunde sættes ind i jagten på forsvunden kvinde

- Det er som at finde nålen i høstakken. Vi har ingen indikationer om, hvor han kan befinde sig og Aarhus virker derfor ret så uoverskuelig for os lige nu, erkender vagtchef hos Østjyllands Politi, Thomas Hinge, over for Ekstra Bladet.

Ifølge Niels Joachim Nicholaisens søn, Jesper Nicholaisen, har faren efterladt sin pung, sit pas og sine bilnøgler i hjemmet.

- Og han har taget sin taske, som om han skulle til fitness, fortæller sønnen til Stiften.dk.

Vi er blanke og på bar bund

Denne viden gør, at Østjyllands Politi i dag vil gå turen med hundepatruljer fra Niels Joachim Nicholaisens hjem i Strandparken i Aarhus centrum og til fitnesscentret Seierfitness i tilknytning til svømmehallen Spanien tæt ved byens rutebilstation.

- Vi er blanke og på bar bund og selvfølgelig frustrerede. Intet tyder på, at Niels kunne finde på at gøre skade på sig selv, eller at han skulle have nogen fjender, der vil ham noget ondt. Vores viden om ham er, at han er en mentalt og fysisk velfungerende mand, og han er ikke dement, siger vagtchef Thomas Hinge.

Nu rykker politiet

Østjyllands Politi har også forsøgt at spore den ældre mand via internettet og mobilmaster, men han har tilsyneladende ikke haft sin mobiltelefon med sig, ligesom han heller ikke har været tjekket ind i fitnesscentret siden sin forsvinden. Han har heller ikke brugt sit hævekort de seneste dage.

Hustru var ikke hjemme

Efter at familien bad politiet om at efterlyse den ældre mand har efterforskere kontaktet de lokale sygehuse for at være sikre på, at han ikke er blevet indlagt.

Niels Joachim Nicholaisen, der er selvstændig med eget konsulentfirma, blev sidst set, da han mødtes med en kollega fredag eftermiddag omkring klokken 14.30 på hans kontor på Jens Juuls Vej i Viby ved Aarhus. Hans hustru, Karin Nicholaisen, var på besøg hos parrets datter på Sjælland og kom først hjem lørdag, hvor manden således ikke var hjemme.

Stor eftersøgning: Hunde og helikopter leder efter 72-årig

- Vi hører meget gerne fra vidner, der måtte have set ham, siger Thomas Hinge med henvisning til, at man i givet fald kan ringe 114 eller 8731 1448.

73-årige Niels Joachim Nicholaisen beskrives som 190 centimeter høj, slank af bygning og som frisk af sin alder. Han var iført knælang grøn vinterjakke og gullige Timberland støvler og muligvis også en hue og en rygsæk.