Annonce:
Annonce:

Nørrebro-beboer: Bander er stadig tikkende bombe i kvarteret

Ny våbenhvile får ikke initiativtager til demonstrationer mod vold på Nørrebro, Terje Bech, til at slappe af

Annonce:
Følg Krimi

De rivaliserende bander Loyal To Familia og Brothas har ifølge flere medier indgået en våbenhvile på en måned. En beslutning der giver beboere på Nørrebro en mulighed for at ånde lettet op.

Men Nørrebro-beboer og initiativtageren til demonstrationerne "Vi ta'r gaderne tilbage", Terje Bech, er alligevel skeptisk.

- Jeg vil sige, at min umiddelbare reaktion er behersket begejstring.

- De sidste måneder har selvfølgelig været en belastning for os alle sammen, der bor i kvarteret. Og det at der er en måned, hvor vi kan være relativt sikre på, at der ikke bliver skudt i vores gader, det er selvfølgelig et tiltrængt pusterum for os alle sammen, siger han.

Han minder dog om, at banderne fortsat eksisterer.

Annonce:

- Det handler ikke om, at de indstiller deres kriminelle aktiviteter og nedlægger sig selv. De er den her tikkende bombe under freden i vores kvarter, og de har bare stillet timeren en måned frem, siger han.

Siden 12. juni har der været 42 skudepisoder, som kan knyttes til konflikten mellem Loyal To Familia og Brothas. 25 personer er blevet ramt, og tre er dræbt af skud.

Ifølge Ekstra Bladet, TV2 og Politiken er det fædre til bandemedlemmerne, der nu har fået sat en midlertidig stopper for skyderierne. Våbenhvilen skulle ifølge TV2 være faldet på plads natten til søndag i en moské i København.

Familiernes indblanding er et billede, som Terje Bech genkender fra de seneste ugers demonstrationer for fred, som han har afholdt.

- Når vi har lavet vores arrangement "Vi ta'r gaderne tilbage", der har der faktisk været store grupper af kvinder fra de her boligområder, der har mødt frem.

- Det er helt tydeligt, at hele miljøet ude i de her boligområder er kommet i sving, siger han.

Annonce:

Han tror derfor også, at kvinderne har været med til at presse på for at få våbenhvilen.

- Det kan sagtens være nogle fædre eller fætre, der har været ude og mægle. Men man kan også mærke, at kvinderne bag også er i gang med at skubbe på, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: