Nordjyske færger sejler på nødplan

Kæmpefærgen Stena Jutlandica på værft efter weekendens kollision ud for Göteborg

Den store Stena Jutlandica blev beskadiget midt i den mest travle ferietid. Nu skal den hasterepareres på det tidligere Lindø-værft på Fyn. (Foto: Stena)
Den store Stena Jutlandica blev beskadiget midt i den mest travle ferietid. Nu skal den hasterepareres på det tidligere Lindø-værft på Fyn. (Foto: Stena)

Midt i den mest hektiske ferietid er det mildest talt et kulsort uheld, at Frederikshavn-Göteborg færgen, Stena Jutlandica, i weekenden fik revet et stort hul i siden under en kollision med et tankskib i skærgården ud for Göteborg.

- Vi vil satse alt på at få repareret skibet i en fart, så det kan genindtræde i sejlplanen, siger Stena-talsmand Carl Mortensson til Ekstra Bladet.

Rederiet førsøger mandag aften at få sejlet Jutlandica til FA Yards - det tidligere Lindø-værft - på Fyn. Går alt efter planen, vil den 185 meter lange færge med plads til 550 biler og 1500 passagerer være tilbage på sejlplanen den 2. august.

Adam Ihse/TT Newsagency via AP Krimi Politi gransker gps og radio efter færgekollision

Adam Ihse/TT Newsagency via AP Krimi Politi gransker gps og radio efter færgekollision Krimi Ekspert: Teknisk fejl kan ligge bag kollision med færge

Indtil da sejler Stena på nødplaner og flytter rundt på sine øvrige Kattegat-førger for at få kabalen til at gå op.

- Så meget som muligt af passager- og personbil-trafikken bliver overført til på Stena Danica og Stena Nautica, så de ferierejsende oplever mindst mulig ulempe.

-  Den tunge fragttrafik vil i perioden i videst muligt omfang blive besørget af Stena Scanrail, siger Carl Mortensson.

Han opfordrer rejsende med billet til den beskadigede færge om at kontakte Stena's kundeservice med henblik på ombooking.

En havarikommission under de svenske søfartsmyndigheder er i færd med at undersøge omstændighederne ved kollisionen.