Nordkorea dømmer amerikaner til 10 år i arbejdslejr

62-årig amerikaner med koreansk baggrund har angiveligt indrømmet at have spioneret mod Nordkorea

Kim Dong-Chul føres afsted af to militærfolk. (Video: AP)

Det er anklager om spionage, som har fået højesteret i Nordkorea til at dømme en amerikaner med koreansk baggrund til ti års hård strafarbejde.

Det meddeler det kinesiske nyhedsbureau Xinhua ifølge Reuters.

Manden, der hedder Kim Dong-Chul, har haft amerikansk statsborgerskab siden 1987, men han har boet i Kina tæt ved grænsen til Nordkorea i de sidste mange år.

Han blev tilbageholdt i oktober, fordi nordkoreanerne var sikre på, at han spionerede.

Måtte læse bekendelse op
Det er meget normalt, at udlændinge, som anholdes i Nordkorea, skal læse en syndsbekendelse op offentligt som et led i senere at kunne blive løsladt.

Derfor indrømmede Kim Dong-Chul for rullende kameraer for en måned siden, at han havde stjålet følsomme militæroplysninger. USA mener, at hele seancen var arrangeret af Nordkorea.

Straffen til Kim Dong-chul kommer, kun få uger efter at den amerikanske studerende Otto Wambier blev idømt 15 års hårdt straffearbejde for at have stjålet et propagandaskilt på et hotel i hovedstaden Pyongyang.

Ifølge iagttagere er det langt fra givet, at hverken Otto Wambier eller Kim Dong-chul bliver løsladt snarligt.

Spændingerne på den koreanske halvø er nemlig taget til i kølvandet af Nordkoreas atomprøvesprængninger, hvilket har fået det internationale samfund med USA og FN i spidsen til at skærpe sanktionerne mod det forarmede Nordkorea.

I alt menes seks udlændinge at være tilbageholdt i Nordkorea for tiden.