Nordmænd går amok til skifestival og flere påkørt af T-bane

Folk besvimer i kaotisk folkemængde, og politiet sender patruljer til stedet. T-banen overvejer at lukke ned

Der udbrød paniklignende tilstande under skifestival ved Oslo, og flere skulle være blevet ramt af tog. Foto: Ritzau/Scanpix
Der udbrød paniklignende tilstande under skifestival ved Oslo, og flere skulle være blevet ramt af tog. Foto: Ritzau/Scanpix

En skifestival ved Holmenkollen nordvest for Oslo har udviklet sig temmelig kaotisk, og politiet har fået travlt med at bringe ro på en stor menneskemængde.

På Twitter meddeler politiet i Oslo, at man lørdag aften sender flere patruljer til stedet.

- Der meldes om, at mennesker besvimer i folkemængden, og at der er tendenser til panik. Videre meldes det om, at personer går på T-banesporet mod centrum. Vi har ikke fuld kontrol over situationen, skriver politiet.

Der er ifølge politiet et stort antal mennesker, som 'hiver hegn ned og slås med hinanden og politiet'.

Der er også meldinger om flere personpåkørsler på T-banen, som er Oslos metrosystem. Det skal være sket ved stationen Besserud. Det er ikke bekræftet af T-banen.

- Mine patruljer på stedet melder om totalt kaos på begge stationerne, siger operationsleder Tor Jøkling ved Oslos politidistrikt til NRK.

Urolighederne brød ud omkring klokken 17.

- Det er ikke godt. Vi vurderer situationen som en sikkerhedsrisiko. Hvis det ikke går bedre meget hurtigt, så må vi tage strømmen, siger kommunikationschef Cato Asperud ved Sporveien, som driver T-banen.

Holmenkollen Ski Festival bliver afholdt årligt i forbindelse med et World Cup-stævne i blandt andet langrend og skihop. Nærmest som en musikfestival bare med ski i stedet for musik. Det formodes at over 100.000 mennesker deltog i festlighederne i dag. Sidste år dukkede 120.000 tilskuere op på festivalens sidste dag.