Norge: Afghansk familiefar bestilte drab på datters kæreste

En norsk domstol har fundet en 45-årig afghansk mand skyldig i at have bestilt et drab på sin datters kæreste

En 45-årig afghansk familiefar fra den norske by Fredrikstad er ved en appeldomstol i Norge torsdag blevet fundet skyldig i at have bestilt et drab på sin datters kæreste. Det skriver lokalavisen Fredriksstad Blad.

- Han blev fundet skyldig, og nu skal der udmåles straf for drabsforsøget mod svigersønnen og volden mod datteren. Strafudmålingen sker om to uger, siger anklager Trude Antonsen til Fredriksstad Blad.

- Det er vigtigt at vise, at man ikke slipper af sted med æresrelaterede handlinger, siger hun.

Sidste år i marts blev familiefaren ved byretten i Oslo frikendt for at skulle have betalt 250.000 norske kroner - svarende til godt 200.000 danske kroner - for at få en mand til at dræbe sin datters kæreste. Men frifindelsen blev anket af anklagemyndigheden.

Selv om byretten frifandt manden for drabsforsøget, blev han dog idømt to års betinget fængsel for vold mod sin datter.

Ifølge anklageskriftet stod datterens dengang 20-årige kæreste af på stationen Røa i Oslo om aftenen søndag 9. februar 2014, da han var på vej hjem efter at have besøgt sin kæreste i Fredrikstad.

Her blev han hevet ind i en bil og kørt til en adresse i området Økern i den norske hovedstad, hvor han blev bundet, sparket og slået med ledninger. Han mistede bevidstheden flere gange.

Den unge mand blev løsladt efter omkring et døgn.

Den norske netavis VG skrev i januar sidste år, at farens utilfredshed med datterens kæreste bundede i, at kæresten ikke var stærk nok i sin islamiske tro til, at han ifølge faren fortjente at være sammen med datteren.

Ifølge Tom Barth Hofstad, som er advokat til den 29-årige mand, der sammen med en ven fik til opgave at dræbe den unge mand, var det aldrig planen at dræbe Fredrikstad-mandens svigersøn. Det fortalte Tom Barth Hofstad til VG forud for retssagen i Oslo Byret sidste år.

I stedet satte den 29-årige og hans ven et snydeplaster på den unge mands hals, så det så ud som om, at halsen var skåret over. Derefter tog de billeder, som skulle vises til deres klient, den afghanske familiefar.