Annonce:
Annonce:

Norsk gidselsag: Islamistgruppe kræver 145 millioner kroner inden en måned

Norske myndigheder bekræfter over for VG et krav fra islamistgruppen Abu Sayyaf, som holder nordmanden Kjartan Sekkingstad som gidsel

Her bliver de fire personer bortført af ukendte gerningsmænd (Overvågning via filippinsk politi)
Annonce:
Følg Krimi

Islamistgruppen Abu Sayyaf har givet norske og canadiske myndigheder en måned til at betale 145 millioner kroner, hvis ellers det norske gidsel, den 56-årige Kjartan Sekkingstad og to canadiske mænd skal undgå at blive dræbt.

Det fortæller VG.

Det opsigtsvækkende krav bliver stillet på Facebook i en video, hvor gidseltagerne sætter en tidsfrist og fortæller, at der skal betales, hvad der svarer til 145 millioner danske kroner i løsepenge for at få udleveret de tre personer.

De norske myndigheder er bekendt med optagelserne og kravet om løsepenge.

- Vi kender til trusselsvideoen, som er publiceret, men finder det ikke naturligt at kommentere indholdet fra vores side, siger pressevagt i det norske Udenrigsministerium, Rune Bjåstad, til VG.

Annonce:

- Vi følger situationen for Sekkingstad nøje og arbejder for en fredelig udgang på sagen. Vi er i tæt kontakt med parterne og familien. Det vigtigste for os er gidslets liv og helbred, siger Bjåstad videre.

Islamister kræver 145 millioner for norsk gidsel

Slog til om natten
Kjartan Sekkingstad blev natten til 22. september bortført fra feriestedet Oceanview Resort på den lille ø Samal uden for Mindanao på Filippinerne sammen med to canadiske mænd og en filippinsk kvinde. Sekkingstad havde på det tidspunkt boet 15 år i landet og var daglig leder for feriestedet.

Kidnapperne sneg sig ind på området forklædt som turister, før de trak våben, som de truede med.

Overvågningsbilleder fra feriestedet viste, at 11 bevæbnede mænd stod bag kidnapningen, fortalte talsmanden for militærstyrkerne i området, kaptajn Alberto Caber, tidligere til VG.

Islamistgruppen Abu Sayyaf lagde 13. oktober en video af de fire gidsler på YouTube.

Her bliver fire personer bortført fra ferieparadis

Annonce:

Ifølge filippinske efterretningskilder skal islamistgruppen have været i forhandlinger med en ikke navngivet ambassade om frigivelse af gidslerne.

Gruppen skal i april sidste år også have bortført to tyske statsborgere, som blev frigivet i oktober. Det skete angiveligt, efter der var betalt et stort beløb i løsepenge.

Slækker på kravene
3. november krævede Aby Sayyaf en milliard filippinske pesos - det svarer til 145 millioner kroner - for hvert af gidslerne, men senere samme måned skrev avisen Manila Bulletin, at kravet var blevet reduceret til næsten 50 millioner kroner for hver af mændene.

Aby Sayyaf er ifølge professor i socialantropologi ved universitetet i Oslo, Arne Røkkum, en af de mest ekstreme islamistiske oprørsbevægelser på Filippinerne.

Her er ofrene: Kidnappere var forklædt som turister i ferie-paradis

- De har foretaget mange brutale raids, og de rammer ofte udlændinge. Selv om de er en relativt lille gruppe med mellem 350 og 400 medlemmer, så har de relativt store ressourcer på grund af de mange kidnapninger, de har stået for, siger Røkkum til VG.

Røkkum mener, at gidslerne holdes til fange i junglen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

nyt billede

Annonce:
Pas på ønsker i Venstre - de kan gå i opfyldelse
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Bagholdet

Annonce:
Annonce: