Norske teenagere sigtes for voldtægt og film af mindreårige

Politiet i Norge ser en "bekymrende seksualfikseret ungdomskultur", hvor unge deler egne sexfilm med hinanden.

Følg Krimi

Tre teenagedrenge er tirsdag blevet sigtet for flere voldtægter af mindreårige piger i Norge. De seksuelle akter er yderligere blevet filmet og delt på sociale medier, oplyser politiet i Oslo ifølge avisen VG og nyhedsbureauet NTB.

- Oslos politidistrikt har over noget tid efterforsket flere anmeldelser af voldtægt knyttet til et ungdomsmiljø i Oslo. Vi gennemførte en større aktion, hvor vi har pågrebet tre mænd i teenagealderen, siger Kari-Janne Lid, leder af politiet i Oslos afdeling for seksualforbrydelser, til VG.

- De er alle anmeldt for flere voldtægter af unge piger, hvoraf nogle var under den seksuelle lavalder, siger hun videre.

Kari-Janne Lid fortæller, at politiet kom på sporet af sagen i forbindelse med en anmeldelse om vold. I løbet af efterforskningen fortalte flere piger, at de følte sig udsat for voldtægt.

- I efterforskningen har vi afdækket et ungdomsmiljø, hvor vi ser en bekymrende seksualiseret ungdomskultur, hvor seksuel aktivitet og tilsyneladende frivillig sex filmes og deles på sociale medier, noget som opleves meget krænkende for dem, der bliver eksponeret, siger Lid.

De hjemmelavede sexfilm er ifølge politiet blevet delt i lukkede Facebook-grupper og vist i klasseværelser til andre elever direkte fra telefoner.

Politiet har beslaglagt computere og telefoner i forbindelse med efterforskningen og håber, at det kan afdække, hvor meget der er foregået frivilligt. Lige nu kan det ikke udelukkes, at der kommer flere sigtede eller ofre frem.

- Vi har grund til at tro, at flere muligvis er blevet udsat for seksuelt krænkende handlinger eller eksponering ved deling af videoer, som de ikke har turdet at anmelde på grund af pres eller frygt for repressalier og at blive frosset ud af gruppen, siger Lid til VG.

Politiet ser med bekymring på sagen, fordi det lader til, at grænserne for frivillig og lovlig sex og tvunget eller krænkende seksuel adfærd er uklare.

- Det virker som om, at der er et gruppepres for at være med i seksuelle udfoldelser, der skal filmes og senere deles. Der er en forventning om, at man er med, siger Kari-Janne Lid ifølge VG.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+