Nu bisættes myrdet Ulstrup-familie

Kun drabsmandens kiste mangler, når Ulstrup i dag siger farvel til de fem dræbte

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Kun ægtemandens kiste mangler, når den 42-årige Trine Nielsen og parrets fire børn i dag klokken 13 bliver bisat fra kirken i Ulstrup i Østjylland.

Blot få kilometer fra hjemmet i Amstrup Bakker hvor de boede, indtil døden i skikkelse af familiefaderen Morten Nielsen for to uger siden udslettede hustruen, fire børn i alderen tre til 16 år og Morten selv.

Kisten med den 45-årige drabsmand vil blive bisat i stilhed den lille nordjyske by uden for Aalborg, hvor han er opvokset. En bisættelse uden tilnærmelsesvis den bevågenhed, som et følge på flere hundrede mennesker i Ulstrup i dag vil give de fire dræbte børn og deres mor.

Mellem kl. 13 og 14 vil byen ligge øde hen. Først når rustvognene langsomt har forladt byen, vil der atter være liv i hovedgaden. Men aldrig helt på samme måde.

Alt om tragedien: Far dræbte dem alle

Hemmelige detaljer om drabene
Efter omfattende retsmedicinske undersøgelser blev de seks lig i sidste uge frigivet af Østjyllands Politi. Detaljer om drabene vil herefter ikke blive offentliggjort, siger efterforskningschef Anders Uhrskov fra Østjyllands Politi.

- Det er der ingen grund til, siger han.

I dag bliver det sognepræst Knud B. Fries tunge embedspligt at forrette en af de mest omfattende bisættelser i nyere tid.

Fem kister med ligene af uskyldige ofre for en drabsmand, som for to uger siden af ukendte årsager blev forvandlet fra en flink fyr til brutal bøddel.

De seks døde i Ulstrup: Stolthed drev faren