Nu bryder Kim Walls kæreste tavsheden: Sådan var den sidste dag

Kim Walls kæreste fortæller nu til Station 2 om de sidste timer, han havde sammen Kim Wall, inden hun sejlede ud med Peter Madsen på ubåden

Tidligere på ugen kom anklageskriftet mod Peter Madsen frem. Bliv klogere på det her

Nu fortæller Kim Walls kæreste for første gang om de sidste timer med Kim Wall og beslutningen om at tage med Peter Madsen i ubåden.

Det skriver TV 2.

Han står frem i en Station 2 dokumentar, hvor han løfter sløret for en række nye detaljer, om de sidste timer han havde med Kim Wall.

Kim Wall og kæresten havde planlagt en farvelfest for vennerne 10. august på Refshaleøen, hvilket også blev den sidste dag, de to så hinanden, inden de havde planlagt at flytte til Kina sammen.

Den første gæst var kun lige ankommet, da Peter Madsen sendte en besked til Kim Wall. Hun havde i længere tid arbejdet på at få lavet en reportage om ubådskaptajnen.

Ifølge TV 2 ville Peter Madsen mødes med Kim Wall med det samme. Her skulle de drikke en kop te i hans værksted og tage en tur i ubåden.

Boede sammen
Kim Walls kæreste har valgt at fortælle sin historie til TV 2, men har ikke ønsket at stå frem med navn, da han stadigvæk er for påvirket af sagen til at stille op til et interview.

De to havde mødt hinanden halvandet år tidligere og været kærester i 11 måneder, inden Kim Wall gik bort.

I marts måned lejede de et værelse i et bofællesskab på Refshaleøen.

(Artiklen forsætter under billedet)

Fælles beslutning
Til TV 2 fortæller Kim Walls kæreste, at han så Kim Wall sidste gang, da hun sejlede ud af havneløbet i Københavns Havn.

Sammen med 10 andre deltagere til festen besluttede kæresten at sætte sig på en græsplæne ved havneudløbet.

Kort forinden havde Kim Wall og kæresten besluttet, at hun skulle tage med Peter Madsen ud på ubåden, fordi det kun ville tage et par timer.

Da ubåden sejlede forbi gæsterne og kæresten, vinkede de til Kim Wall på ubåden.

Ifølge kæresten sendte Kim Wall flere beskeder til ham under de første timer af turen på udbåden. Her virkede alt fint, og hun gav ikke anledning til, at han skulle være utryg.

Men beskederne stoppede brat senere på aften. Det fik ham til at ringe til politiet klokken 01.43.

Anklageskriftet med tiltalen mod Peter Madsen blev offentliggjort tirsdag.

Peter Madsens forsvarer Betina Hald Engmark fortæller, at hendes klient fortsat nægter sig skyldig i drab og anden kønslig omgang end samleje, men erkender partering.

Hele dokumentaren bliver sendt torsdag aften på TV 2.

Se listen: Det tog Madsen med på døds-sejlads