Nu er dansk Syrien-kriger dømt

Pizzeria-ejer og Syrien-kriger dømt: Får højere straf end anklageren har krævet

RETTEN I GLOSTRUP (Ekstra Bladet): Danmarks første dømte Syrien-kriger har fået sin endelige dom: 24-årige Hamza Cakan skal i fængsel i syv år.

Det har et nævningeting ved Retten i Glostrup netop slået fast ved den historiske dom.

Dermed er den 24-årige dansk-kurder blevet idømt en strengere straf end den, som anklagemyndigheden har plæderet for.

Hamza Cakan, tidligere pizzeria-ejer fra Tune under navnet Enes Ciftci, mister dog ikke sit danske rødbedefarvede pas i form af sit statsborgerskab eller bliver udvist af Danmark, som anklageren ellers havde krævet.

Et chokeret suk lød fra en af Hamza Cakans søstre, da dommen faldt. Både hans søstre, bror og far sidder i retten for at overvære dommen.

Forsvarer Janus Malcom Pedersen havde selv plæderet for at Cakan kun skulle have en straf på to års fængsel.  Han udbad sig efter at have konfereret med sin klient betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Hamza Cakan er fundet skyldig i at have ladet sig hverve flere gange til Islamisk Stat og for økonomisk støtte hertil. Han er den første dansker, der bliver dømt for at have kæmpet under terrorgruppens sorte fane.

Retten har bl.a. 'lagt vægt på, at IS på gerningstidspunkterne begik omfattende terrorhandlinger blandt andet med vilkårlige og brutale henrettelser, og at et af IS’s mål er at oprette, bevare og konsolidere en stat, hvor der ikke er plads til religiøse mindretal som eksempelvis shiitter og alawitter, der skal udryddes eller fordrives.'

24-årig pizzaria-ejer skyldig: Lod sig hverve til Islamisk Stat

Nu er dansk Syrien-kriger dømt

Brød løfte til IS: Frygtede at vende retur til Syrien