Nu er par fængslet for 'barnebarnsfinten': Tolv ældre fik skræmmende opringning

Parret meldte sig selv, efter de havde været offentligt efterlyst i en uge

Et par meldte sig selv, efter de var blevet offentligt efterlyst for omfattende bedragerier. Politifoto
Et par meldte sig selv, efter de var blevet offentligt efterlyst for omfattende bedragerier. Politifoto

Bedragere brugte en hjerteløs finte, da de narrede penge ud af ældre kvinder ved at udgive sig for at være politimand eller ambulancefører og påstå, at offerets barnebarn var kørt galt og havde brug for penge.

I dag blev en 28-årig mand og en 33-årig kvinde fremstillet i grundlovsforhør og sigtet for tolv tilfælde af bedrageri af særlig grov beskaffenhed mod ældre kvinder den 8. og 9. maj i år på adresser lige i nærheden af hinanden på Frederiksberg, blandt andet Søndermarken, Roskildevej og Vodroffs Tværgade.

Kvinden nægter sig skyldig, mens manden erkender. Han er tidligere straffet for tilsvarende kriminalitet. De blev begge varetægtsfængslet i et lukket grundlovsforhør i fire uger af hensyn til risikoen for, at de vil forlade landet på fri fod og påvirkelsesrisikoen. Manden blev fængsel i surrogat. Parret, der har været offentligt efterlyst af politiet med navn og billede, blev ligeledes beskyttet af et navneforbud på forsvarerens begæring.

Fik 120.000 kroner
Parret blev efterlyst offentligt af politiet den 31. maj, og i den forbindelse fortalte politiet, at de var på flugt med deres lille søn. Men en uge senere meldte parret sig selv på Station Bellahøj.

Ifølge anklager Mads Schønning Frandsen fra Advokatur Økonomisk Kriminalitet er parret sigtet for i tolv tilfælde at ringe op til ældre damer derhjemme, og så har manden udgivet sig for at være politimand, ambulancefører eller en anden embedsperson og sagt, at han sidder sammen med kvindens barnebarn, der er kommet til skade i et færdselsuheld, at bilen er blevet fjernet og barnebarnet har brug for penge. Om  mormor/farmor ikke kan hjælpe med det. I et tilfælde var der tale om, at manden udgav sig for at være en ven til barnebarnet.

- Kvinderne har haft pengene liggende i tre af tilfældene, tre gange 40.000 kroner, og pengene er blevet afhentet på de ældre damers bopæl, siger Mads Schønning Frandsen.

De øvrige ni forhold er ikke fuldbyrdet, enten fordi offeret fattede mistanke eller af andre årsager.

Parret har opholdt sig i udlandet, mens de har været på flugt. Drengen er nu hos noget familie.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær