Nu får alle betjente skudsikre veste: Hvis der er behov

Rigspolitichefen vil nu give skudsikre veste til alle betjente. Men kun hvis der er behov

Politiet iført fuld udrustning, da de rykkede ind i Mjølnerparken efter terrorangrebene. Foto: Kenneth Meyer.
Politiet iført fuld udrustning, da de rykkede ind i Mjølnerparken efter terrorangrebene. Foto: Kenneth Meyer.
Følg Krimi

Flere af de betjente, som blev sendt ud i Københavns gader for at lede efter Omar Hamid El-Hussein lørdag den 14. februar, har efterfølgende udtrykt frustration over antallet og størrelserne på skudsikre veste, som var til rådighed.

Nu vil Rigspolitiet uddele skudsikre veste til alle betjente. Men kun hvis der er et behov.

- Jeg vil dog gerne på forhånd komme med den klare tilkendegivelse, at alle betjente, som i deres arbejdsfunktion har behov for det, skal have en skudsikker vest som personlig udrustning, siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

Betjente om terror: Noget skulle måske være gjort anderledes

- Dette er heldigvis allerede tilfældet for rigtig mange, men vi skal nu sørge for at komme hele vejen rundt. Jeg har allerede drøftet det med Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, og Politiforbundet vil naturligvis blive inddraget i arbejdet, siger Jens Henrik Højbjerg.

Politiet om skudsikre veste: Der var frustrationer

Det er uvist, hvad Rigspolitiet mener med 'behov'. Tidligere har Rigspolitiet nemlig afvist, at der var behov for flere veste.

- Det er samtidig min sikre vurdering, at politiet har haft et tilstrækkeligt antal og størrelser af skudsikre veste til rådighed under politioperationen, sagde rigspolitichefen tidligere.

Rigspolitiet reagerede på betjente i Københavns Politi, som var utilfredse med deres udstyr. De skulle nemlig lede efter Omar El-Hussein, som på det tidspunkt var mistænkt for at dræbe to og såre fem under angreb iført skudsikker vest.

Klar til kamp: Han angreb iført skudsikker vest

- Jeg kan bekræfte, at der var frustrationer i forbindelse med veste. Udstyrssituationen i Københavns Politi er, at vi ikke har nok sikkerhedsudstyr til vores kolleger.

Efter mødet i Københavns Politiforening foreslog de, at der bliver indført personlige sikkerhedsveste, så alle har deres egen vest.

- Desværre er vi udsat for, at nogle er nødt til at tage en størrelse vest på, der ikke passer, sagde formand for Københavns Politiforening, Michael Møller, til Jyllands-Posten efter et møde i foreningen.

Efterforskningen af de to skudattentater er forankret i Københavns Politi, hvor op imod 200 efterforskere i øjeblikket arbejder intensivt på at få fastlagt det præcise hændelsesforløb.

Det sker blandt andet ved gennemgang af et meget omfattende materiale fra overvågningskameraer, teleoplysninger og vidner. Der kommer også en evaluering af politiet beredskab og indsats.

- På nogle punkter har vi allerede nu besluttet at gennemføre ændringer. Det gælder blandt andet et gennemsyn af vores skydeuddannelse og træning og fordelingen af personligt sikkerhedsudstyr, siger rigspolitichefen.

Seneste nyt

Det er fuldstændig hat og brille

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.