Annonce:
Annonce:

Nu har byretten fundet skibsreder: Men han er på ferie - igen

Ejeren af ShipCraft er dukket op - men han er nu i Myanmar og kan ikke vidne under gidsel-sagen

Først var John Arne Larsson på ferie i tre måneder, og nu er han på ferie igen, så han ikke kan vidne i Københavns Byret. (Foto: Kristian Linnemann)
Først var John Arne Larsson på ferie i tre måneder, og nu er han på ferie igen, så han ikke kan vidne i Københavns Byret. (Foto: Kristian Linnemann)
Annonce:
Følg Krimi

Det er nu lykkedes for Københavns Byret at finde den svenske rigmand John Arne Larsson, ejer af rederiet ShipCraft, der er indkaldt som vidne under retssagen mellem de tidligere Somalia-gidsler Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn og Ekstra Bladet.

Men John Arne Larsson har meddelt Københavns Byret, at han er på ferie i Myanmar fra den 28. marts til den 13. april, og derfor ikke kan møde som vidne i København. Skibsrederen har sendt byretten en kopi af sin flybillet som dokumentation.

Rigmanden, der under gidseltagningen af sine søfolk, havde travlt med at købe en ny lystgård i 50 millioner kroners-klassen, mens rederiet ikke kunne blive enig med piraterne om en løsesum for søfolkene, skulle have været afhørt i Københavns Byret allerede den 18. marts.

Annonce:

Men hverken byretten eller advokaterne kunne finde ham, efter at John Arne Larsson havde meddelt, at han ikke agtede at møde op i byretten, fordi han var på tre måneders ferie.

PET nægter at vidne i gidselsagen: Det handler om 'statens sikkerhed'

Ekstra Bladets advokat Carlo Siebert overvejer nu, om John Arne Larsson skal 'tvinges' til at møde op i byretten under sagen, hvor bevisførelsen ellers er planlagt til at slutte torsdag.

Artiklen fortsætter under videoen

Chefredaktør Poul Madsen var i studiet på dagen for retssagens begyndelse og fortælle om Ekstra Bladets side af sagen

Men hvis den svenske skibsreder alligevel bliver væk, kan Københavns Byret kun idømme ham en bøde.

- Vi overvejer nu, om vi skal tvinge ham ind. Han har også betinget sig, at han muligvis ikke vil møde op, hvis vi insisterer på det, siger Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen.

Vidne: Hvis søfolkene var ansat hos Mærsk, var de kommet hurtigt hjem

Annonce:

- Det her er foragt for retten og for søfolkene. Men det undrer mig ikke. Han har hele vejen igennem været ligeglad med søfolkene, og nu holder han bare ferie i stedet for at medvirke til at få denne ulykkelige sag opklaret og afsluttet, så Søren og Eddy kan komme videre med deres liv, siger Poul Madsen.

Tre andre centraler vidner fra Politiets Efterretningstjeneste og Udenrigsministeriet har også afvist at vidne under retssagen med henvisning til deres tavshedspliogt, og at sagen vedrører 'statens sikkerhed'.

Når PET-folkene og departementschefen fra Udenrigsministeriet henviser til den bestemmelse i retsplejelovens paragraf 169, er Københavns Byret afskåret fra at tvinge dem til at vidne, selvom dommeren måtte vurdere, at hensynet til sagens belysninger vejer tungere end hensynet til embedsmændenes tavshedspligt.

Eddy: Kampagne kostede os et halvt år mere i Somalia

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mærsk har et rekordstort overskud, men betaler kun fire procent i skat. Ekstremt absurd

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: