Nu har dansk skibsinspektør forklaret sig: Kan sætte navn på gerningsmænd

Efter møde med norsk kommission tror eks-skibsinspektør på, at sandheden om Scandinavian Star kommer frem

Nu har dansk skibsinspektør forklaret sig: Kan sætte navn på gerningsmænd

Her kan du se Flemming Thue Jensen på søndagens pressemøde. (Video: VG.no)

Den pensionerede skibsinspektør Flemming Thue Jensen er glad for at have lettet sit hjerte over for den norske kommission, der gransker omstændighederne omkring branden på færgen Scandinavian Star for 26 år siden.

- Det var et fantastisk møde, siger Flemming Thue Jensen til det norske nyhedsbureau NTB, efter at han mandag middag har mødtes med kommissionens leder, Frank K. Olsen, i Oslo.

Arne overlevede dødsbranden: - Det var dømt til at gå galt

- Nu kan sandheden komme frem i lyset, og det tror jeg på, at den vil gøre. Det er det eneste, der optager mig, siger Flemming Thue Jensen.

Anklage: Besætningsmedlem står bag
Han mener at vide, at det var to besætningsmedlemmer om bord på Scandinavian Star, som stak ild på færgen.

Eks-skibsinspektøren har ikke over for offentligheden villet sætte navn på de to personer, han anser for skyldige.

Skibsinspektør giver detaljer til norsk kommission mandag

Men det kan han gøre over for kommissionen, siger han.

- I de lukkede samtaler med kommissionen kan jeg være meget mere specifik, og jeg kan sætte navn på mange ting, som jeg ikke kan sige offentligt, siger Thue Jensen.

Efterforskningslederen ved norsk politi, Terje Bechmann Dahl, siger til VG, at politiet finder oplysningerne fra Flemming Thue Jensen interessante, og at man vil bede om en forklaring fra ham.

Flemming Thue Jensen har dog hidtil afvist at ville afgive forklaring over for norsk politi, som han ikke længere har tillid til.

Norsk politi overrasket
De nye oplysninger fra den danske skibsinspektør overrasker norsk politi.

- Det har ikke tidligere været kendt af politiet, at han (Flemming Thue Jensen, red.) har vidst, hvem gerningsmændene er og vi ønsker selv sagt at få mere at vide om det, lød det forud for dagens møde i Oslo fra efterforskningsleder Terje Bechmann Dahl ved Oslo Politi til VG.

Skibsbranden i april 1990 kostede 159 mennesker livet. Som undersøger for Søfartsstyrelsen var Flemming Thue Jensen en af de første, der inspicerede den nedbrændte færge.