Nu starter tricktyve-sæsonen: Sådan prøver de at narre dig

Mange tricktyve fra Østeuropa kører til Danmark over sommeren og stjæler dine ting, sådan undgår du dem

Tricktyvene er typisk Rumæner, siger Vagtchef fra Syd- og Sønderjyllands politi. Foto: Lærke Posselt
Tricktyvene er typisk Rumæner, siger Vagtchef fra Syd- og Sønderjyllands politi. Foto: Lærke Posselt

Sæsonen for tricktyve starter nu og fortsætter igennem sommeren og efteråret. Det er et generelt problem, som går igen. Syd- og Sønderjyllands politi har været flittige i år med at forberede borgerne.

- Vi har været meget aktive på Twitter, hvor vi gør opmærksomme på tricktyvene og deres arbejdsmetoder, siger vagtchef Jørn Lindhardt fra Syd- og Sønderjyllands politi.

Tyvene prøver ofte at sælge falske smykker, for i stedet at stjæle noget værdifuldt fra dig. Enten kontanter, smykker eller ejendele.

- De er meget påtrængende. De kan finde på at putte en halskæde om halsen på dig, imens de hurtigt snupper din egen halskæde eller stjæler noget i din taske, siger vagtchef Jørn Lindhardt.

Tricktyvene opererer både på gaden og ringer på folks døre i deres private hjem.

Politiet anbefaler at borgerne holder afstand og beder dem om at være på vagt.

Allerede nu har Syd- og Sønderjylland oplevet tilfælde med tricktyveri i halvanden måned. De får dagligt anmeldelser om det, som godt kan komme op på 6 stykker om dagen.

Senest i dag oplevede en 87-årige kvinde fra Esbjerg at få stjålet 1000 kroner, da tricktyve prøvede at sælge hende falske smykker. Lignende forhold skete i Bramming, skriver Sydjyllands politi på Twitter.

- Typisk kører tyvene her til i tyskregistrerede biler. De kommer, når vejret bliver bedre og sommeren starter, og de bliver her til efteråret slutter, siger vagtchef Jørn Lindhardt.