Nu taler Emilies familie: Et endeløst mareridt

Emilie Mengs farmor har netop læst en tale højt, skrevet af Emilies mor, på Rådhuspladsen i København

Nu taler Emilies familie: Et endeløst mareridt

Se talen oplæst af Emilie Mengs farmor her (Privatoptagelse)

På et års dagen for Emilie Mengs forsvinden, har pigens familie valgt at tage bladet fra munden i en udtalelse.

Det er sket i eftermiddag på Rådhuspladsen i København, hvor der har været et arrangement med titlen 'Giv os lyset tilbage', som Sofie Sønderup og Facebook-gruppen Forsvundne Personer stod bag.

Arrangementet handlede ikke alene om Emilie Meng, men også om andre uopklarede sager, hvor mennesker har mistet en nær.

Emilie Mengs farmor, Lene Pedersen, gik på talerstolen kort før klokken 16 og læste en tale højt, som er skrevet af Emilie Mengs mor.

Her lød der først og fremmest en stor tak til de mennesker, som har søgt og ledt efter Emilie i den periode, hvor hun var forsvundet, og en tak til de mennesker, som har haft rettet henvendelse til politiet med ting, de har observeret.

På Rådhuspladsen i København læste Emilie Mengs farmor en tale op skrevet af Emilies mor. Privatfoto
På Rådhuspladsen i København læste Emilie Mengs farmor en tale op skrevet af Emilies mor. Privatfoto
 

Men talen rummede også en kritik af politi og myndigheder.

- For os som familie har det fra starten af været et endeløst mareridt. Ud over at lede dagligt, har vi kontaktet politiet i håb om at få nogle svar.  Det vi ofte er blevet mødt med er negligering, bortforklaringer og affejende standard-svar, som vi ikke har kunnet bruge til noget.

- Det her er vores elskede datter, det handler om og ikke bare et sagsnummer, lød det i talen, som farmoderen holdt fra den lille scene på Rådhuspladsen.

- Mange af de folk ,vi har talt med, har taget det som en selvfølge, at der ville være blevet sat det helt store kriseberedskab i gang i forbindelse med, når noget frygteligt, som det her sker. Men det har overhovedet ikke været eksisterende. Hvis det ikke havde været for vores respektive arbejdspladser, så havde vi absolut ingen hjælp fået tilbudt. Og så kalder vi Danmark for et velfærdssamfund. Det vil vi gerne sætte et stort rungende spørgsmålstegn ved, lød det.

Får det aldrig godt
- Vi kæmper dagligt en kamp for at få hverdagen til at hænge sammen. Udadtil får vi det til at fungere, men indadtil er vi klar over den kendsgerning, at vi aldrig kommer til at få det godt igen.

I talen blev der også udtrykt en frustration over, at Emilie Mengs drabsmand stadig er på fri fod.

- Hvordan man kan leve med sig selv, når man har begået en så modbydelig og forkastelig handling. Hvordan kan et retssamfund eksistere med at den person – morderen -  stadig render rundt frit derude. Vi håber, at alle fortsat vil være opmærksomme på at al viden kommer til politiet, lød det i talen skrevet af Emilie Mengs mor, der igen rettede en tak til frivillige og folk, som familien har fået hjælp fra.

Ekstra Bladet har spurgt politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands Politi til familiens kritik af mødet med politiet.

Han siger, at han ikke har nogen bemærkninger til det, men tilføjer:

- Vi har stor forståelse for den svære situation, som Emilie Mengs familie står i.

Farmoderen ønskede ikke at uddybe overfor Ekstra Bladet, men sagde dog, at familiens sorg ikke er blevet nemmere selvom, der nu er gået et år.