Nu taler forsvundne Kims familie: Vi håber inderligt, hun bliver fundet

- Vi tror og håber på, at hun bliver fundet i god behold, skriver familien i en udtalelse, som de har sendt til Ekstra Bladet

Foto: Tom Wall, Kims bror
Foto: Tom Wall, Kims bror
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Det kom i morges frem i retten, at raketbyggeren og opfinderen Peter Madsen er sigtet for at have dræbt den 30-årige svenske freelancejournalist Kim Wall.

'Peter Madsen er sigtet for, at han efter klokken 19.00 på et ukendt sted og med ukendt metode, at have dræbt Kim Isabel Fredrika Wall,' læste anklager Louise Nielsen op i retten klokken 10.00.

Nu fortæller familien for første gang om den forfærdelige tid, som de lige nu går igennem.

'Det er med stor forfærdelse, at vi hendes familie modtog nyheden om, at Kim mangler efter en reportagetur i Danmark. Vi tror og håber inderligt, at hun vil blive fundet i god behold,' skriver familien i en udtalelse, som de har sendt til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kim Walls mor, som lige nu ikke ønsker at stille op til interview, men de har sendt en udtalelse om datterens forsvinden.

Lige nu: Nu begynder arbejdet med den sunkne ubåd

I udtalelsen står der også lidt om, hvilken karriere den kun 30-årige kvinde har haft, siden hun afsluttede sin kandidatgrad i 2013.

'Kim er 30 år og uddannet i Sorbonne i Paris, London School of Economics i London og Columbia University i New York. Det var på Columbia, hun afsluttede sin kandidatgrad i journalistik i 2013. Siden da har hun haft hele verden, som sin arbejdsplads og hun har rapporteret blandt andet fra Stillehavet, Afrika, Asien og USA. Hun er baseret i New York og Beijing,' skriver familien og fortsætter:

'Kim er stærkt fokuseret, ambitiøs og viet til sit arbejde. Hun skriver ofte om sociale spørgsmål, udenrigspolitik, pop kultur og kønsspørgsmål,' står der i udtalelesen.

Prisvindende journalist
Kim Wall er desuden trænet i at håndtere fjendtlige miljøer, ligesom hun ifølge profilen på sin hjemmeside kan førstehjælp. Den svenske journalist har gjort sig bemærket internationalt, hvor hun blandt andet har vundet priser.

Derfor mistænkes ubådsejer for drab

På hendes Linkedin-profil står der, at hun har arbejdet for flere store medier som New York Times, Haper's Magazine, The Guardian, Time og Vice Magazine.

Familien skriver i udtalelsen, at Kim Wall flere gange har vundet priser i forbindelse med sit arbejde.

'I 2016 blev hendes rapportering om klimaændringer og atomprøvesprængninger i Marshalløerne tildelt Hanzel Mieth-prisen for bedste digitale Reportage,' står der.    

Blev sat af
Peter Madsen nægter sig skyldig i drabet på Kim Wall, og han har tidligere forklaret, at han satte han den svenske journalist af ved 22.30-tiden torsdag aften nær restauranten 'Halvandet' på spidsen af Refshaleøen.

Ekstra Bladet har talt med ejeren af restaurant 'Halvandet', og han har fortalt, at hvis hun blev sat af, som Peter Madsen siger, så er der stor sandsynlighed for, at kvinden blev optaget på overvågningsvideo.

- Vi er jo heldigvis så heldige, at vi har videoovervågning på hele vores område. Vi håber da, at det kan være med til at opklare det lille mysterium, sagde Bo Petersen fredag til Ekstra Bladet.

Kim Isabel forsvundet i ubådsdrama

Bo Petersen vil dog ikke fortælle, hvad der er på videoen, men han fortalte, at den nu er overdraget til politiet.

Peter Madsen bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 14.00.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.