Nu taler Kamillas drabsmand

- Vi forsøgte at skabe et nyt liv sammen, siger 25-årig afghansk mand, der har tilstået dødsvold mod Kamilla Hantusch

Hør Lisbeth Hantusch fortælle om sin datters drabsmand her.

Efter først at nægte at udtale sig i retten, hvor han er tiltalt for drabet på eks-kæresten Kamilla Hantusch i Padborg, har den 25-årige Samayullah Asef nu taget plads i vidnestolen ved nævningetinget i Sønderborg.

Siden onsdag morgen har den ca. 180 cm høje, slanke og kortklippede afghaner, som er iført en krøllet jakke, hvid skjorte og bluejeans, ellers siddet hos sin forsvarer med hovedet drejet bort fra de ca. 25 tilhørere.

Nægtede at tale i retten
Hele formiddagen har han nægtet at afgive forklaring foran Kamillas mange venner og pårørende i lokalet.

Men efter dommertrioens afslag på at give den tiltalte særbehandling ved at lukke dørene har han nu accepteret at lade sig afhøre foran de seks nævninger, hvor af de fem er kvinder.

Selv om den afghansk fødte Samayullah har opholdt sig i Danmark siden tre-års alderen taler han så dårligt dansk, at han er nødt til at have en tolk at støtte sig til.

Kludder med tolkningen
Men undervejs i retsmødet er det imidlertid kommet frem, at tolken ikke taler samme dialekt som den tiltalte. Derfor er retsmødet i øjeblikket suspenderet, men der febrilsk ledes efter en anden tolk.

Inden da nåede Samayullah at forklare, at han betragtede forholdet til Kamillas familie som problematisk.

- Jeg kom kun godt ud af det med hendes mor. Kamilla og jeg var ikke gået fra hinanden, men vi forsøgte at skabe et nyt liv sammen, sagde han.

Asocial type og plageånd
Tidligere i dag betegnede Kamillas tvillingesøster Karina den 25-årige som en 'asocial' type, der forfulgte hendes søster systematisk både nat og dag.

- Samayullah forfulgte hende over alt. Han vidste altid, hvor hun var - dag og nat. Og det var årsagen til, at hun slog op med ham.

Træt af hans jalousi
- Hun var træt af, at en anden skulle bestemme over hendes liv. Det havde stået på alt for længe, fortalte Karina.

Et par uger før drabet, brød søsteren med den fire år ældre Samayullah. Men bruddet forstærkede blot den voldsomme jalousi, som i forvejen prægede den 25-årige afghaners personlighed.

- Han var asocial. Deres forhold var mærkeligt, lød de under forklaringen.

I dag kom det frem i retten, at 21-årige Kamilla Hantusch blev myrdet i sit eget hjem af sin 25-årige eks-kæreste. (Politifoto) Krimi Drabs-tiltalt vil ikke tale foran dræbte Kamillas familie

New Articles Kamillas søster: Han var asocial

Politi fik stillet et stort telt op ved E45-tilkørslen, mens Kamillas lig og findestedet blev finkæmmet af teknikere og retsmedicinere. Senere blev liget obduceret i Odense, men dødsårsagen er hemmelig. (Foto: Anders Brohus) Krimi Politiet mørklægger Kamilla-drabet

- På aftenen, hvor Kamilla forsvandt, ringede han flere gange for at vide, hvor hun var. Det var der ikke noget usædvanligt ved, fortalte Karina. Hun var den sidste - bortset fra gerningsmanden -, der så Kamilla i live.

- Næste dag tog jeg hen til min mors hus, hvor Kamilla og Samayullah havde boet indtil bruddet. Han var i huset, men det var Kamilla ikke.

- Jeg regnede med, at hun så havde overnattet et andet sted, men hverken min mor eller Samayullah vidste, hvor hun var. På det tidspunkt var vi ikke bekymrede, siagde Karina.

Ny kæreste inde i billedet
I følge vidnet var Kamilla i dybeste hemmelighed begyndt at se en anden mand omkring tidspunktet for bruddet med Samayulla.

- Han måtte ikke vide noget, fordi hun var bange for, at han ville lade sin jalousi gå ud over Kamilla's nye ven, sagde Karina.

Forsvarer Erbil Kaya forsøgte at bore i, om den dræbte i virkeligheden havde fundet den ny kæreste adskillige uger forud forud for bruddet med Samayulla.

- Nej, jeg ved kun, at den nye fyr kom ind i billedet omkring det tidspunkt, sagde søsteren.

- Så hun andre fyre?

- Nej, det var ikke mit indtryk.


Den første jul uden Kamilla bliver svær, fortalte Lisbeth Hantusch til Ekstra Bladet kort før jul sidste år.