Nu taler politiets guldfugl i sag mod tre Bandidos-rockere

En 49-årig tidligere Bandidos-supporter kommer med belastende oplysninger om præsident for Westside Nation og South Island, der sidder tiltalt for en række kriminelle forhold ved retten i Nykøbing Falster

Nu taler politiets guldfugl i sag mod tre Bandidos-rockere

Politiet er lige nu massivt til stede ved Retten i Nykøbing F. (Video: Per Rasmussen)

En 40-årig præsident for Bandidos' afdelinger i Næstved og Nykøbing Falster bliver fredag sværtet til af en af sine tidligere venner fra motorcykel-klubben.

Det sker for fuld udblæsning ved Retten i Nykøbing Falster, hvor præsidenten sidder tiltalt for en lang række kriminelle forhold begået i perioden 2010 til slutningen af 2014, hvor han blev anholdt.

Det er den såkaldte guldfugl - politiets kronvidne fra Bandidos - som under stor politibeskyttelse afgiver forklaring i retssal A.

Både præsidenten og to medtiltalte i sagskomplekset er blevet henvist til at lytte til guldfuglens forklaring fra et tilstødende lokale. Her bevogter 12 politibetjente de tre. Tre andre sigtede i sager, der har paralleller til de aktuelle, er også til stede i det tilstødende lokale, og guldfuglens identitet er så hemmelig, at også pressen er blevet bedt om at tage plads ved siden af de tiltalte.

- Det kan tænkes, at han har fået sig et nyt udseende, sagde politiets anklager Emil Folker under forelæggelsen af sagen torsdag.

Massivt politi-opbud: Vi passer godt på vores 'Guldfugl'

I løbet af den første times afhøring af guldfuglen - en 49-årig mand, der for nylig blev idømt syv et halvt års fængsel for sine aktiviteter for Bandidos - har han fortalt, at han i 2011 blev ansat til at sælge slik, sodavand og hash i en pokerklub i Algade 59 i Vordingborg, som holdt åbent alle hverdage mellem 16 og 24. Guldfuglen anslår, at han solgte et kilo hash om ugen i en længere periode. Hashen blev hentet enten hjemme hos præsidenten, hvis ikke den blev leveret på stedet.

Overskuddet fra salget af hashen blev delt op i kuverter og delt mellem guldfuglen og præsidenten.

Guldfuglen fortalte også, at han af præsidenten en dag i februar 2011 blev bedt om at køre til Statoils servicecenter ved Tappernøje for at tage imod hash. Hashen blev leveret af en af de to andre tiltalte i den aktuelle sag, som på det tidspunkt havde tilknytning til Bandidos' Chapter Copenhagen.

- Jeg vil tro, der var fire kilo. Det var deromkring, sagde guldfuglen.

Guldfugl-kompleks tæller 27 sigtede, tiltalte og dømte

Desuden har han fortalt om en 9. mm. pistol, som han og præsidenten sammen havde gravet ned i et buskads på Kuskevej tæt på pokerklubben. Det skete på et tidspunkt, hvor et medlem af Black Cobra var blevet løsladt fra en fængselsstraf.

- Der gik rygter om, at han var rimelig frisk med et skydevåben. Jeg vil ikke sige, at (navnet på præsidenten - red.) var bange. Han var ikke en gang nervøs. Men han fik melding fra Næstved om, at vi skulle gøre noget ved det, sagde guldfuglen.

Men hvorfor grave den ned? Så kunne I jo ikke beskytte jer selv uden at skulle hente pistolen først, ville anklager Emil Folker vide.

- Det er de færreste, der går rundt med pistol i Algade. Det er for farligt, hvis man møder politiet, sagde den 49-årige.

Guldfugl angav rockervenner under døgnlang afhøring

Politiets guldfugl gik i september 2014 til politiet med sin viden om bandemiljøet i Sydsjælland og på Lolland-Falster. Det gjorde han, fordi han følte sig snydt af et par medlemmer i Bandidos. Samtidig blev han tilbudt, at politiet ville opfordre retten til strafnedsættelse for de forhold, han selv ville blive tiltalt for. Under to maratonlange afhøringer i september og november lagde han kortene på bordet. 2. december slog politiet til under Operation Shut Down på en lang række adresser. Det har kast sigtelser af 27 personer af sig. Fire er allerede dømt. To venter at få en ankesag behandlet. De tre tiltalte i den aktuelle sag er en del af det store sagskompleks.

Der er afsat seks retsdage. Det ventes, at der senest 12. oktober afsiges kendelse.