Nu ved politiet, hvem den dræbte er

OPDATERET: To personer er blevet sigtet for drab og drabsforsøg på flere andre personer efter det voldsomme skyderi sent i aftes på åben gade på Frederiksberg

Se optagelser fra området her. Video: Kenneth Meyer

Kender du til sagen, tip os på 1224@eb.dk/sms til 1224 (koster alm. smstakst)

Det er nu lykkedes politiet, at identificere den mand, der sent i aftes blev skudt på Frederiksberg og som senere døde af sine skudsår.

- Der er tale om en 23-årig mand med relation til grupperingen Black Jackets, siger Torben Svarrer fra Københavns Politi til Ekstra Bladet.

To personer bliver i disse minutter fremstillet for en dommer på Frederiksberg, sigtet i sagen om det voldsomme skyderi på åben gade.

Politiet anholdt de to i nat.

Rocker anholdt

Den ene er en 25-årig mand med tilknytning til rockergruppen Gremium, der slog sig ned i Danmark sidste år og som har flere tilhængere og medløbere blandt indvandrere og danskere.

Der har i den seneste tid været konflikter mellem folk med relation til Gremium og bande-grupperingen Black Jackets i hovedstadsområdet.

Udover den 25-årige er en blot 16-årig dreng anholdt i sagen. Politiet vil ikke udtale sig om hans mulige relationer, men skyderiet mistænkes for at være led i et bandeopgør.

Imidlertid er det usikkert, hvilken rolle drabs-offeret indtog.

Politiet mener, at der både blev skudt mod bilen, hvor den nu afdøde mand sad i, og at der blev skudt fra bilen.

- Vi er ret sikre på, at der har befundet sig flere personer i bilen, der blev beskudt, men hvor mange ved vi ikke, siger Torben Svarrer og understreger, at det er meget vigtigt for politiet at få fat i alle med relation til det dramatiske skyderi.

Sigtet for drab og drabsforsøg

Den ene af de sigtede, den 25-årige, blev kort efter klokken 15 ført ind i retten på Frederiksberg. Der var tale om en bredskuldret mand med kort hår og skægstubbe. Han var i ført blåt joggingtøj.

Siden blev den 16-årige dreng, en tynd fyr med begyndende skæg, ført ind foran dommeren.

Begge sigtes for drab på den 23-årige bilist og for drabsforsøg på flere andre navngivne og unavngivne personer, der kørte i flere biler, som det blev formuleret i sigtelsen.

De to nægter sig skyldige.

Dommeren valgte efter oplæsning af sigtelserne at lukke dørene af hensyn til politiets videre efterforskning.

Politiets teknikere fjerner et våben, der blev fundet efter skyderiet i aftes. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiets teknikere fjerner et våben, der blev fundet efter skyderiet i aftes. (Foto: Kenneth Meyer)