Annonce:
Annonce:

Ny bog: Ulykkelig rocker tilstod mordforsøg på kendt pusher

Christiania-pusheren 'Cosby' er svært handicappet efter drabsforsøg. Han vil være skadet for altid, fortæller hans mor til Ekstra Bladet

René Vestergaard var tidligere prøvemedlem i Bandidos på Sydsjælland og Lolland-Falster. Hans oplevelser ligger nu til grund for ny bog.
Foto: Privatfoto.
René Vestergaard var tidligere prøvemedlem i Bandidos på Sydsjælland og Lolland-Falster. Hans oplevelser ligger nu til grund for ny bog. Foto: Privatfoto.
Annonce:
Følg Krimi

For syv år siden blev hashandleren og Christianitten Kenneth 'Cosby' Vigeholm alvorligt kvæstet, da han en sen aften blev skudt foran sit hjem på 'Staden'.

Foreløbigt er drabsforsøget uopklaret, men i en ny bog beskrives sagen. Det  sker i bogen Bad Company, der er baseret på rockerafhopperen René Vestergaards oplevelser i Bandidos på Sydsjælland og Lolland-Falster.

I bogen fortælles det, hvordan Vestergaard, der dengang var prøvemedlem i rockerklubben, en aften var til fest i en lejlighed i Nykøbing Falster med andre prøvemedlemmer. En af dem skiftede ansigtsudtryk og så pludselig trist og alvorlig ud:

’Hvad er der galt?, spurgte René Vestergaard.

’Det er ikke sjovt at skyde en mand’, sagde prøvemedlemmet. Og så begyndte han ellers at fortælle, at det var ham, der havde pløkket Cosby på Christiania.

Annonce:

Den 41-årige Kenneth Vigeholm, kaldet ’Cosby’, blev skudt ved sit hjem på Christiania 15. juni 2010 kl. 00.55.

En pistolmand stod på lur i et buskads ved Infohuset, hvor Cosby boede. Fire af seks skud ramte ham i hovedet, maven og armene. Han overlevede, men fik varige mén.

Politiet fik anholdt og fængslet fire Bandidos-rockere for drabsforsøget, men beviserne holdt ikke, og ingen blev dømt.

Spurgte om hans navn - og skød
I bogen fortæller Rene Vestergaard, at et prøvemedlem overfor ham har fortalt, hvad der skete.

Prøvemedlemmet var sendt sted for at gøre det af med Cosby en gang for alle. Da Cosby låste sig ind, trådte rockeren frem og spurgte ’hedder du Cosby?’ for at sikre sig, at han skød den rette mand.

artiklen fortsætter under billedet

'Cosby' Kenneth Vigeholm er handicappet efter drabsforsøget på Christiania. Privatfoto
'Cosby' Kenneth Vigeholm er handicappet efter drabsforsøget på Christiania. Privatfoto
 

’Ja, det er mig’, svarede Cosby - og så blev han skudt. Prøvemedlemmet fik røde øjne, da han fortalte om drabsforsøget, og at Cosby nu levede et liv ’som en grøntsag’, fortæller René Vestergaard.

Annonce:

Et andet prøvemedlem bekræftede historien overfor René Vestergaard. Han havde nemlig været med som back-up til hit-teamet.

Motivet til drabsforsøget på Cosby var ifølge bogen et ’gammelt regnskab’, hvor Cosby angiveligt et par år tidligere havde været indblandet i et slagsmål med Bandidos-rockere på Christiania.

Familien svært ramt
Syv år er længe. Og den iskolde nedskydning af Kenneth Vigeholm fylder fortsat ufatteligt meget hos de nærmeste pårørende. Det fortæller hans mor til Ekstra Bladet.

- Når man går ind og laver sådan noget, så rammer man jo ikke kun den enkelte. Man rammer en hel familie. Alle i familien bliver berørt af sådan en afstumpet handling, fortæller Vigeholms mor, der ønsker at være anonym.

- Det er sorg, og det er afmagt. Man kan ikke sætte sig ind i, hvor meget det fylder. Det har styret vores liv i syv år, fortæller hun.

Annonce:

- Jeg håber vitterligt, at de billeder må blive i gerningsmandens hoved for evigt. Og dem, der står bag, de må gerne rådne op.

- Jeg tænker tit på dem, der står bag. Dem, der sendte gerningsmanden af sted. Det er jo en sær dødskultur i den verden. Gad vide, hvordan det er at være børn af dem?

- Det kan godt være, at de er dygtige til at undgå politiet. Men deres dæmoner, dem kan de ikke flygte fra, siger hun og henviser til både gerningsmanden og dem, der sendte ham afsted.

Svært hjerneskadet
Hun beskriver, at Kenneth Vigeholm i dag er svært hjerneskadet, og at familien besøger ham ofte på det plejecenter, hvor han er anbragt.

Hans mor fortæller, hvordan der er små fremskridt at måle i hans tilstand. De er ikke store:

- Han er nu begyndt selv at kunne spise mad, han får i munden. Han nyder glæden ved familiens besøg og det kærlige personale, der tager sig godt af ham, fortæller Kenneth Vigeholms mor og fortsætter:

Annonce:

- Der, hvor det bliver rigtigt svært, er, at han kan huske, det der skete med ham, siger hun og fortæller, at Kenneth Vigeholm nu kan snakke igen. Ikke meget. Kun sporadisk.

- Han kan ikke føre samtaler.

- Men når han snakker, så går det meget på, at han er blevet skudt. 'Hjælp mig'. 'Pas på, pas på'. Han er tydeligvis i mental forsvarsposition, fortæller hans mor.

Hun er på det rene med, at sønnen aldrig får en almindelig tilværelse, og at han sandsynligvis vil være anbragt på plejecenter livet ud.

- Mit største håb er, at han får en et tåleligt liv, resten af den tid han lever, siger hun.

Hos politiet lyder udmeldingen, at sagen fortsat er uopklaret:

- Men vi noterer os selvfølgelig, at der udkommer en bog, hvor der står skrevet om sagen. Så må vi se, om det kan bringe os videre, siger Steffen Th. Steffensen, souchef, afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

Bandidos-afhopper i ny bog: Forsvundet eks-rocker blev myrdet

Bandidos: Han er fuld er løgn

Bogen Bad Company bygger på René Vestergaards tid som prøvemedlem i Bandidos. Hos rockerklubben mener man, at René Vestergaard er fuld af løgn.

Yderligere kommentarer har man ikke til bogens indhold og personen, der overfor forfatteren har beskrevet, hvad han har set og hørt i sin tid i den klub.

Det er Peoples Press, der udgiver bogen, og forfatteren er TV2-journalisten Peter Graae.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen er nordisk mester i mørklægning
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: