Ny bombe i Tyrkiet: Eksplosion ved politistation

En bilbombe er eksploderet nær grænsen til Syrien

Bare dagen efter at 11 mennesker blev dræbt af en bilbombe i den tyrkiske storby Istanbul, har en ny eksplosion ramt nær en politistation i det uroplagede land.

Eksplosion i Istanbul: 11 dræbt

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Denne gang er det i byen Midyat i nærheden af den syriske grænse i det sydøstlige Tyrkiet, som primært er beboet af kurdere, at en bilbombe er eksploderet.

Indtil videre er tre personer meldt dræbt, heraf en enkelt politibetjent. Omkring 30 mennesker er kommet til skade i angrebet, som ifølge premierminister Binali Yildirim blev begået af den kurdiske oprørsgruppe PKK.

Ifølge AP viser tv-billeder røg stige op fra stedet, mens man kan se at facaden på politistationen tydeligt er blevet beskadiget af eksplosionen.

Ifølge Binali Yildirim var det takket være betonbarrierer og andre sikkerhedsforanstaltninger, at der ikke er flere, der er omkommet i angrebet.

FAKTA: De seneste ti års største bombeangreb i Tyrkiet

Tirsdag morgen blev mindst 11 mennesker dræbt og 36 såret, da en bilbombe rettet mod en politibus eksploderede i hjertet af Tyrkiets største by, Istanbul.

Få et overblik over de seneste ti års største bombeangreb i Tyrkiet her:

* 13. marts 2016 blev mindst 37 mennesker dræbt ved et bombeangreb, da en bil eksploderede ved et busstoppested nær Kizilay-pladsen i den centrale del af hovedstaden, Ankara. Flere end 125 personer blev såret.

* 17. februar 2016 blev mindst 28 mennesker dræbt i det centrale Ankara, da et køretøj ladet med eksplosiver sprang i luften ved siden af en militærbus, der holdt og ventede for rødt lys.

* 12. januar 2016 blev 12 tyske turister dræbt og 16 mennesker såret, efter at en syrisk selvmordsbomber sprængte sig selv i luften i Sultanahmet-kvarteret i centrum af Istanbul.

* 10. oktober 2015 dræbte to selvmordsbombere 103 mennesker midt i en prokurdisk demonstration ved Ankaras hovedbanegård. Mere end 500 personer blev såret ved angrebet.

* 20. juli 2015 blev 34 mennesker dræbt og omkring 100 andre såret i et selvmordsangreb i den kurdisk-kontrollerede by Suruc nær den syriske grænse.

* 11. maj 2013 blev 52 mennesker dræbt af to bilbomber i Reyhanli nær den syriske grænse.

* 11. februar 2013 blev 17 mennesker dræbt, da en syrisk minibus eksploderede i Reynhal.

* 27. juli 2008 sprang to bomber i Istanbul. 17 mennesker døde og 115 blev såret.

* 12. september 2006 døde ti mennesker, herunder børn, i et kraftfuldt bombeangreb i Diyarbakir, der er den største by i den sydøstlige del af Tyrkiet, der hovedsageligt er kurdisk.

Kilde: Ritzau