Ny dansker på europæisk 'most wanted'-liste

Mistænkt for økonomisk svindel i millionklassen

Kurt Henningsen Schmidt er nu blandt to danske efterlysninger på europæisk efterlysningsliste.
(Foto: Politifoto)
Kurt Henningsen Schmidt er nu blandt to danske efterlysninger på europæisk efterlysningsliste. (Foto: Politifoto)

Kurt Henningsen Schmidt har nu den tvivlsomme ære at indtage en ud af to danske pladser på den intereuropæiske efterlysningsliste - eumostwanted.

Den anden plads indtages af Ahmad Isaac Rahma, der mistænkes for at stå bag det meget omtalte taxadrab tilbage i 2005 - Læs mere her.

Kurt Henningsen Schmidt er efterlyst i forbindelse med økonomisk kriminalitet og dokumentfalsk for mindst 175.000 Euro, det svarer til 1,3 mio kroner. Og i den forbindelse vil de danske myndigheder gerne 'snakke' med ham.

Den offentligt tilgængelige efterlysningsliste er lagt ud af politi-samarbejdet Europol. Og her har hvert land mulighed for at efterlyse to personer ad gangen.

Grunden til, at Kurt Schmidt nu er kommet med på listen skyldes, at dansk politi har fået styr på en anden mand, der tidligere var efterlyst på sitet.

Her er der tale om den mistænkte narkoforbryder, serberen Mirzet Bronja.

I forbindelse med en narkoefterforskning var han varetægtsfængslet og anbragt på en psykiatrisk afdeling. Men her stak han af.

Han er nu fundet i Tyskland, det oplyser Sydøstjyllands Politi, der står for efterforskningen i sagen.

- Det viste sig, at han sidder i fængsel i Tyskland, hvor han afsoner en anden dom. Hvilken slags dom, der er tale om, det ved jeg ikke, siger Steen Edeling, efterforskningschef, Sydøstjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

- Derfor har vi selvfølgelig anmodet om, at han overdrages til os, når han er færdig med sin afsoning i Tyskland, tilføjer han.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger sad han under falsk navn i det tyske fængsel, men her er man via den europæiske efterlysnings-side blevet opmærksom på hans virkelige identitet.