Ny dokumentar: Nedims sidste tur i bandeland

Optagelser til tv-program med dræbt radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar blev lavet, fire dage før han blev skudt på åben gade

Nedim Yasar og tilrettelægger Sebastian Richelsen (th) på det, der skulle blive den tidligere bandeleders sidste køretur rundt i byen. (Foto: Pipeline)
Nedim Yasar og tilrettelægger Sebastian Richelsen (th) på det, der skulle blive den tidligere bandeleders sidste køretur rundt i byen. (Foto: Pipeline)

Fire dage før forhenværende bandeleder Nedim Yasar blev skudt og dræbt i Københavns Nordvestkvarter, kørte han sin sidste tur i byen.

Produktionsselskabet Pipeline Production var i gang med optagelserne til et nyt tv-program om bandemiljøet i Danmark.

Det skulle blandt andet handle om, hvor svært det kan være at komme ud af det, hvis ikke man holder lav profil. Det skriver selskabet på sin facebook-side.

'Da vi riggede vores kameraer til i bilen, og tilrettelægger Sebastian (til højre) kørte ud til Nedims hemmelige adresse, havde vi alle en god fornemmelse af, at det kunne blive et både interessant og stærkt indspark i debatten om bandekonflikten', lyder det i opslaget om programmet.

At optagelserne skulle blive de sidste med Nedim, er ufatteligt og tragisk, skriver selskabet.

Optagelserne bliver nu til en dokumentar, der bringes på DR2.

- De unikke optagelser viser os, hvor svært det var for Nedim Yasar at forlade den kriminelle underverden og kæmpe for en ny chance. Vi ser, hvordan Nedim Yasar til det sidste arbejdede med at overtale kriminelle til at forlade miljøet, og vi ser også Yasar med sine egne ord fortælle, hvor meget han håber at sætte problemet på dagsordenen og være med til at gøre det bedre, siger Lisbeth Langwadt, der er fakta- og aktualitetschef i DR Medier.

Nedims sidste tur i bandeland bliver vist på DR2 i aften klokken 23 på DR2. Allerede fra klokken 18 kan dokumentaren ses på dr.dk.

Ekstra Bladets kriminalreporter Dan Bjerregaard kendte den nu afdøde Nedim Yasar godt. De to lavede blandt andet radio sammen. Hør Dan Bjerregaard fortælle om Nedim Yasar her, og få seneste nyt i sagen. Producer: Martin Lorentsen

En uge efter skud-drab: Massiv efterforskning