Ny gruppevoldtægt i Indien: Japansk studerende voldtaget

Indisk politi har arresteret fem mænd for at kidnappe og voldtage en japansk studerende

Store protester efter gruppevoldtægten og drabet på en ung, indisk pige, der er blevet symbolet på vold mod kvinder i Indien.
Store protester efter gruppevoldtægten og drabet på en ung, indisk pige, der er blevet symbolet på vold mod kvinder i Indien.

En 22-årig japansk studerende er angiveligt blevet kidnappet og voldtaget af fem indiske mænd over tre uger i Østindien i nærheden af buddhistisk tempel.

Det indiske politi har anholdt to brødre og tre andre mænd for gruppevoldtægt og for at holde hende som fange i en kælder, hvor de truede hende med pistoler, fortæller de officielle myndigheder.

- Da hendes helbred blev værre på grund af gentagende voldtægt og dårlige levevilkår, bragte de hende til Gaya (indisk by, red.) for at få medicinsk behandling den 20. december, siger en politimand til det franske nyhedsbureau AFP.

Akshay Thakur, Pawan Gupta, Vinay Sharma og Mukesh Singh er blevet idømt dødsstraf for gruppevoldtægt og drab. Her ses bussen, der fragter dem til og fra retten. (Foto: AP) Krimi Gruppevoldtægtsmænd får dødsstraf  

Afpresning og voldtægt

Den 22-årige japaner flygtede fra stedet og fik kontakt til nogle japanske turister, som hjalp hende med at få kontakt til det japanske konsulat i en by nær Kolkata, hovedstaden i den indiske stat Vestbengalen.

De to brødre, der er tourguides, blev anholdt fredag, mens de tre andre mænd blev arresteret søndag. De to brødre er anholdt for bortførelsen og voldtægten, mens de tre mænd er mistænkt for at afpresse penge ud af den 22-årige kvinde.

Vrede demonstranter kræver  voldtægtsmændene fra New Delhi klynget op. (Arkivfoto: AP/Saurabh Das) Krimi Domstol: Fire voldtægtsmænd skal hænges

Ifølge politiet blev de tre mænd venner med kvinden i Kolkata, hvor den japanske universitetsstuderende har studeret de indiske landområder.

Dødsstraf for voldtægt

Indien har længe været i overskrifterne for de mange voldelige og seksuelle overfald på kvinder.

Debatten begyndte, da en indisk kvinde, som senere er blevet symbolet på voldtægtsfaren i Indien, blev gruppevoldtaget i en bus, hvor mændene også stak en jernstang op i underlivet på hende. Hun dør senere af sine kvæstelser.

En 51-årig dansk kvinde blev gruppevoldtaget af flere mænd i New Delhi i Indien. Foto: AP Krimi To anholdt for gruppevoldtægt af dansk kvinde

I januar sidste år blev en 51-årig dansk kvinde røvet og gruppevoldtaget, mens hun blev truet med en kniv i Delhi, og i 2013 blev en schweizisk, kvindelig turist røvet og gruppevoldtaget af fem mænd, da hun var på cykelferie i centralindien. Alle mændene blev idømt livstidsstraffe.

Indien har efter de mange voldtægter sat straffen op, så voldtægtmænd nu kan risikere dødsstraf.