Ny kæmpe fangst: Lastbil proppet med doping-midler

Politiet har fundet kontanter og værdier for millioner af kroner i det kriminelle doping-miljø

Her er en række fotos fra politiets aktion mod doping-lagrene i går.
Her er en række fotos fra politiets aktion mod doping-lagrene i går.

Seks blev anholdt og kontanter og værdier for millioner af kroner beslaglagt af politiet efter en ny aktion mod professionelle smuglere af doping-præparater.

Fem af de anholdte fremstilles i dag i Københavns dommervagt med krav om varetægtsfængsling. En 45-årig erkender sig delvist skyldig, mens de fire andre nægter sig skyldige.

Politiet slog til i går, da en lastbil fra Slovakiet kom til et lager ved Aarhus, hvor chaufføren blev mødt af en 27-årig dansker, hvorefter 13 store kasser blev læsset af lastbilen og kørt ind på et lager.

Kasserne indeholdt 11.000 ampuller med doping og cirka 90.000 tabletter.

Politiet lod i første omgang de to mænd køre fra lageret, men lastbilen med den 23-årige chauffør fra Slovakiet blev stoppet, og den 27-årige dansker blev anholdt på sin bopæl tæt på lageret.

Fandt nyt lager ved Fredericia
Derefter satte politiet en anholdelses-aktion i gang, og en 29-årig dansk mand fra Københavns-området blev anholdt som formodet bagmand til doping-indsmuglingen. En 30-årig og en 45-årig blev anholdt nord for København.

Denne doping-fabrik blev fundet 'et sted på Sjælland'. Politiet vil ikke oplyse nærmere. (politifoto) Krimi Danske doping-konger solgte til hele verden

I sydøstjylland på Fredericia-egnen blev en 33-årig mand anholdt. Han har ifølge politiet stået for pakning og forsendelser af doping-midler, og på dette lager blev der fundet et meget stort parti doping - mere end en million enheder - og en stor mængde tom emballage.

Under ransagningerne blev der beslaglagt cirka 2,4 millioner kr. og værdigenstande til en anslået værdi af mindst 3,5 til fire millioner kr. De anholdtes privatforbrug har ifølge politiet slet ikke stået mål med deres lovlige indtægter og teorien er, at de har tjent millionerne på doping-salg.

Millioner i banken
2,2 millioner kr. blev beslaglagt på en bankkonto og endnu cirka 200.000 kr. blev fundet i kontanter. Værdigenstandene er effekter som malerier, PH-lamper, store B&O anlæg og Gucci mode, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ekstra Bladet.

- Vi har længe arbejdet målrettet på at ramme bagmændene bag den kriminelle handel med dopingpræparater. Gårsdagens aktion er et skridt i den rigtige retning, og jeg håber, at straffene vil virke præventivt på folk, der overvejer at tjene hurtige penge, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen, afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

I marts afslørede politiet en illegal doping-fabrik på Sjælland, hvor godt et ton doping-midler, kemikalier og en komplet fabrik blev beslaglagt. Bagmændene solgte doping-midlerne til hele verden via lyssky hjemmesider på den lukkede del af internettet, der kaldes TOR-netværket.

- I modsætning til sagen fra marts, hvor gerningsmændene selv producerede doping-præparaterne, handler den nye sag om indsmugling, ompakning og salg til primært Danmark. Men der er også solgt via internettet til udlandet, siger Steffen Th. Steffensen til Ekstra Bladet.

Det kriminelle doping-miljø i Danmark har i mange år stort set kunnet operere i fred for politiet, der først sidste år efter en lov-stramning fik redskaber til efterforske mod doping-bagmændene.

Strafferammen blev sat op fra to til seks års fængsel, så politiet nu i modsætning til tidligere blandt andet kan bruge aflytninger.

- Tidligere kunne vi ikke efterforske målrettet i doping-sager, som vi kan nu, siger Steffen Th. Steffensen, der er glad for politiets nye 'værktøjskasse'.

På nær den 30-årige anholdte, som er løsladt, kræves alle varetægtsfængslet i dommervagten sigtet for import og salg af dopingmidler i en periode fra august sidste år og frem til anholdelserne.

Krimi TV: Her er danmarkshistoriens vildeste doping-fangst

1 af 11 
2 af 11 
3 af 11 
4 af 11 
5 af 11 
6 af 11 
7 af 11 
8 af 11 
9 af 11 
10 af 11 Her er en del af politiets fangst. Der var 13 kasser med doping i lastbilen. (politifoto)
11 af 11 Her er en række fotos fra politiets aktion mod doping-lagrene i går.