Ny koncert efter jagt på pistolmand

Globen-arenaen i Stockholm blev evakueret før koncert med U2. Bevæbnet mand var blevet lukket ind i arenaen

Flere danskere var taget til koncerten (Læserfoto)
Flere danskere var taget til koncerten (Læserfoto)
Følg Krimi

Tusindvis af rockfans fik sig en skuffelse søndag aften, da en koncert med det irske rockband U2 i Stockholm endte med at blive aflyst.

Det skriver Aftonbladet.

Koncerten med U2 skulle været begyndt klokken 20.15 i Globen, men i stedet endte det hele i kaos og evakuering af arenaen.

De tilskuere, som endnu ikke var kommet ind i Globen, måtte vente i timevis i køer foran indgangene. Og de tilskuere, der var kommet indenfor, blev beordret ud igen. Angiveligt fordi politiet skulle gennemsøge arenaen i jagten på en bevæbnet mand.

Drama før U2-koncert: Politiet evakuerer arena

Tog pistol med ind
Arrangøren Live Nation forklarede først forsinkelsen med tekniske problemer, men ifølge den svenske avis skyldtes det, at en bevæbnet mand skulle have henvendt sig i sikkerhedskontrollen og fremvist en pistol, hvorefter han var sluppet ind i Globen.

- Jeg er politimand og glemte at efterlade den her på jobbet, skulle han have sagt. Derefter var han blevet lukket ind.

Kort tid efter blev indgangene spærret for alle andre end politifolk, og tilskuerne blev bedt om at forlade stedet. En tilskuer fortæller til Expressen, at alle blev kropsvisiteret på vej ud.

Nu koncert tirsdag
Klokken 22.25 kom så den besked, de mange forventningsfulde rockfans var begyndt at frygte: Koncerten med U2 var aflyst, meddelte arrangørerne.

En dansker fortalte søndag aften til Ekstra Bladet, at politiet undersøgte samtlige sæder i arenaen. Kort før klokken 22.30 fik publikum at vide, at koncerten ville blive gennemført. Men bare ti minutter kom der en kontramelding.

- Alt er pludselig ændret igen. Koncerten er aflyst og flyttet. Ved ikke mere, siger Michael Hartoft til Ekstra Bladet.

U2 oplyser på deres hjemmeside, at koncerten er udsat til tirsdag aften, hvor billetterne kvit og frit kan benyttes igen.

Ingen anholdte
Ifølge Aftonbladet har politiet ikke foretaget nogen anholdelser i forbindelse med gennemsøgningen af Globen.

- På grund af et sikkerhedsspørgsmål måtte Globen tømmes, og efter råd fra politiet har vi ikke andet valg end at flytte koncerten til en ny dato.

En talsperson for politiet i Stockholm bekræfter over for Expressen, at "vi har oprettet en anmeldelse om brud på våbenloven" uden at uddybe det nærmere.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind