Ny mand anholdt for terror-hjælp: Kræves fængslet

En mand blev anholdt under aktion i går, men i dag kræves to mænd varetægtsfængslet for medvirken til Omar El-Husseins terror-angreb i København

En mand blev anholdt under aktion i går, men i dag kræves to mænd varetægtsfængslet for medvirken til terroristen Omar El-Husseins terror-angreb i København (Video: Kenneth Meyer)

Ved du noget om dagens anholdelse eller ransagninger? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Københavns Politi kræver to mænd bag tremmer, mens de efterforsker videre i sagen om terrorangreb i København den 14. og 15. februar. Dermed er fem unge mænd anholdt eller varetægtsfængslet for at hjælpe den 22-årige Omar El-Hussein med to drab og fem drabsforsøg.

- Vi kræver to mænd varetægtsfængslet, og de er begge sigtet for medvirken til gerningsmandens handlinger den 14. og 15. februar, siger specialanklager Stig Fleischer til Ekstra Bladet.

Anklageren vil ikke komme nærmere ind på de anholdtes alder, og hvad de mere konkret er sigtet for.

Anholdelsen af den ene mand skete under en omfattende politi-aktion i Københavns NV-kvarter. Anholdelsen skete klokken 10.38 i går, og politiet kræver den sigtede varetægtsfængslet i dag. Politiet ransagede fem adresser i København og omegn efter anholdelsen.

Den femte mistænkte er anholdt klokken 6.30 fredag morgen.

- Der gennemføres i lighed med i går en række ransagninger i kølvandet på anholdelsen, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Her anholdes ny mistænkt i terror-sagen

- Dagens anholdelses- og ransagningsaktion sker som følge af den efterforskning, der fortsat pågår, og har ingen sammenhæng med den ransagningsaktion, der blev gennemført i tirsdags, sagde ledende politiinspektør Jørgen Skov, Københavns politi.

- Vi kan af hensyn til den videre efterforskning ikke fortælle yderligere på nuværende tidspunkt, forklarede Jørgen Skov.

I forvejen sidder tre unge varetægtsfængslet, sigtet for at have hjulpet Omar El-Hussein med terror-angrebene.

Først skød den 22-årige terrorist filmmanden Finn Nørgaard ved et debatarrangement ved Krudttønden på Østerbro med et militært våben.

Senere affyrede han skud med en pistol mod Dan Uzan, der var frivillig vagt ved synagogen i det indre København. Til sidst blev El-Hussein selv dræbt under en ildkamp med politiet.

Officielt har den øverste anklagemyndighed betegnet forbrydelserne som terrorhandlinger, men indtil nu har man valgt 'kun' at sigte de mistænkte for medvirken til to drab og fem drabsforsøg.

De fem har ifølge sigtelsen støttet Omar El-Hussein på forskellig vis, den ene ved at anskaffe en skudsikker vest til terroristen.

Stor politiaktion i København: Ransager adresser efter terrorangreb

I tirsdags ransagede politiet otte adresser på Nørrebro, indre by og Amager i forbindelse med terrorsager. Der blev blandt andet ransaget i Mjølnerparken på Nørrebro. Ingen blev anholdt under dén aktion, og politiet har intet oplyst om eventuelle fund under ransagningerne.

18-årig fængslet for at hjælpe terroristen

I forvejen sidder to unge på 19 og 22 år varetægtsfængslet, sigtet for at have hjulpet terroristen med at bortskaffe hans automatvåben, en M95, der stammer fra et hjemmerøveri mod en hjemmeværnsmand i Ringsted.

De sigtes også for at have skaffet Omar El-Hussein de to pistoler, en ni mm. og en 7.65, som han brugte til drabet på den 37-årige vagt Dan Uzan ved Synagogen i Krystalgade, og som han skød mod politiet med, før han blev dræbt.

Den 28. februar blev en 18-årig varetægtsfængslet, også sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg, fordi han, ifølge sigtelsen, forud for terrorangrebet skaffede Omar El-Hussein en skudsikker vest og en kniv.

Alle tre sigtede nægter sig skyldige.

Ved du noget om dagens anholdelse eller ransagninger? Send en sms til 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk