Ny metode: Sådan hæver bagmænd dine julepenge

Danskere lokkes af gode juletilbud hos fupfirmaer - men pengene forsvinder ud i det blå, og varerne når aldrig frem. Pas på, råder politiet

Annesofie Priess er blevet snydt på nettet i en ny udspekuleret form for bedrageri. Hun er bange for, hun aldrig ser sine 700 kroner igen. (Foto: Privat)
Annesofie Priess er blevet snydt på nettet i en ny udspekuleret form for bedrageri. Hun er bange for, hun aldrig ser sine 700 kroner igen. (Foto: Privat)

Spar op til 75% - shop amok!
Sådan lød det mange steder på den populære dag, Black Friday, 25. november. Også på hjemmesiden www.hendesshop.com, hvor de populære og meget dyre Lala Berlin tørklæder blev solgt til blot 700 kr. Normalt koster de omkring 2.700 kroner.

Det gode tilbud fik mange danskere til at overføre pengene, men siden har de måtte se langt efter varen.

Ingen julegave nu
'Jeg syntes nu, det er synd for min søn, at hans søster ikke får nogen julegave nu, hvor de har taget de penge', skriver en af de brugere, som er blevet snydt af hjemmesiden.

16-årige Annesofie Priess Christoffersen fra Vejle er også blevet snydt.

- Jeg føler mig lidt dum, og det er lidt pinligt, at jeg er hoppet i fælden, siger hun til Ekstra Bladet.

Hun havde regnet med, at hun havde gjort en god handel, men tørklædet er ikke kommet frem selv om pengene for længst er hævet på hendes konto.

- Hjemmesiden så professionel ud, og jeg har også været i dialog med dem bag, så jeg var tryg. Men nu er der helt stille og jeg kan forstå, at mange andre er blevet snydt ligesom jeg, siger en ærgerlig Annesofie Priess Christoffersen. De 700 kroner er mange penge for hende, og nu håber hun blot, at banken kan få pengene tilbage for hende.

Politiet efterforsker
Ifølge hjemmesiden er hendesshop.com beliggende i Aalborg. Her modtager politiet nu anmeldelser mod fup-firmaet, ligesom det officielle Lala Berlin-kontor har anmeldt firmaet til politiet.

- Det er desværre en modus, vi ser mere og mere nu, siger politikommissær Jørgen Birger Jensen, chef for økonomisk kriminalitet ved Nordjyllands Politi. Han har et par efterforskere som fast sidder og efterforsker sager som hendesshop.com.

Mulddyr sidder bagved
- Vi ser for det meste, at varerne er sat voldsomt ned. Det frister mange, og køberne overfører pengene eller betaler med Mobilepay. Bagved sidder så en "muldvarp", som tager imod pengene og giver pengene videre til de rigtige bagmænd, siger Jørgen Birger Jensen. 

I øjeblikket efterforsker Nordjyllands politi en sag, hvor der på meget kort tid er blevet overført 1 million kroner til en bestemt konto for varer, som aldrig er blevet afsendt.

Op til 6 års fængsel
Hvis bagmændene kan blive straffet, er strafferammen for den slags bedrageri op til 6 års fængsel.

- Jeg kan godt forstå, det er svært at gennemskue, men overordnet set vil jeg sige, at man skal være kritisk overfor lave priser, siger politikommissæren.

Er du også blevet snydt, så hører vi meget gerne fra dig på Ekstra Bladet på 1224@eb.dk.

Du kan gøre indsigelse i din bank, hvis du vil have dine penge tilbage for en vare, du ikke har modtaget, ligesom du kan melde sagen til politiet på telefon 114.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra hendesshop.com