Ny straffesag mod betjent om tyveri af bøder

Retten i Roskilde skal afgøre, om færdselsbetjent plukkede udenlandske bilister på motorveje og stjal pengene

To polakker, en belgier, en italiener, en tysker og bulgarer.

Disse seks bilister har det til fælles, at de har kørt for stærkt på motorvejene ved Køge, og at de blev stoppet af den samme færdselsbetjent.

Men betjenten stak bøderne i egen lomme og overtrådte dermed straffeloven. Det hævdes i et anklageskrift, som Statsadvokaten i København har udleveret til Ritzau.

Det er anden gang, at anklagemyndigheden rejser tiltale mod en politimand for at stjæle bøder fra udenlandske bilister.

I den første sag blev en 35-årig betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi forleden idømt tre måneders betinget fængsel og 80 timers samfundstjeneste for 16 tilfælde. Han mister sit job i ordensmagten.

I den nye sag er der rejst tiltale mod en af hans kolleger fra en anden politikreds.

Han nægter dog at have begået noget strafbart, og nu skal Retten i Roskilde afgøre, om han er skyldig.

De påståede kriminelle forhold begyndte i juli 2013 og fortsatte i et halvt års tid på Vestmotorvejen, Køge Bugt Motorvejen og Sydmotorvejen.

Over for udenlandske bilister kan politiet opkræve bøder på stedet. Men muligheden blev for stor en fristelse for den erfarne betjent, hvis man skal tro anklageskriftet.

Betjentens manøvrer kan beskrives som underslæb og magtmisbrug, mener anklagemyndigheden. Indtægterne var mellem 1000 og 2500 kroner.

Desuden tiltales betjenten for to tilfælde af grov forsømmelse i tjenesten.

For eksempel afslørede han ved Solrød en tysk bil for en overtrædelse af færdselsloven. Men bøden blev ikke fuldbyrdet mod føreren, som viste sig at bo i Danmark, hævdes det.

Flere vidner skal føres under straffesagen, oplyser anklager Mads S. Frandsen, men endnu er der ikke fastlagt datoer i Retten i Roskilde.