Ny terror-sag: IS-tilhænger ville angribe USA's kongres

FBI har anholdt en mand fra Ohio - han havde planer om at angribe den amerikanske kongres

Angreb på den amerikanske kongres er angiveligt blevet forpurret. (Foto: AP/Scott Applewhite)
Angreb på den amerikanske kongres er angiveligt blevet forpurret. (Foto: AP/Scott Applewhite)

FBI har anholdt en mand fra Ohio, der angiveligt havde planlagt et IS-inspireret angreb på den amerikanske kongres i Washington.

Han havde ifølge abcnews  planlagt at detonere op til flere bomber for at ramme amerikanske politikere, som han ser som fjender.

Christopher Lee Cornell blev arresteret tidligere i dag for at forsøge at dræbe en embedsmand fra regeringen, oplyser myndighederne.

Han havde ifølge FBI, angiveligt planlagt at detonere rørbomber ved bygningen og herefter åbne ild på ansatte efter eksplosionen.

FBI har ifølge abcnews haft Cornell i kikkerten over længere tid. En meddeler havde fortalt dem, at Cornell under aliaset 'Raheel Mahrus Ubaydah,' viste støtte til IS og hyldede jihad (hellig krig) på facebook.

Under et møde med en meddeler fra FBI fortalte Cornell, at kongress-medlemmerne var fjender, og at han ville fuldføre et angreb, skriver abcnews.

På dette tidspunkt havde Christopher Lee Cornell allerede skaffet penge til at fuldføre angrebet, ligesom han havde fundet ud af, hvordan man bygger bomber.

Tidlig onsdag, amerikansk tid, købte han så to semi-automatiske våben og 600 stykker ammunition.

Efter anholdelsen udsendte FBI en meddelelse til myndigheder over hele verden for at oplyse dem om, hvad der var sket.