Ny tiltale for svindel med Mobilepay: Tre unge overførte penge til hinanden

Aflurede kreditkort hos ofre og knyttede kortene til deres Mobilepay konti

Se hvor nemt det er at snyde med Mobilepay. Videoen er fra den sag, som kørte i Københavns Byret i efteråret. En tilsvarende sag skal nu for retten i Næstved.
Følg Krimi

En ny sag om svindel med Mobilepay skal nu afgøres ved retten i Næstved.

Her er tre unge fra Slagelse, en 17-årig og to 19-årig tiltalt for databedrageri, hvor de - ifølge tiltalen - har afluret kort-oplysninger fra fem ofres kreditkort.

Herefter har de knyttet de 'stjålne' kredit til deres Mobilpay konti og overført penge til hinanden.

De er dog ikke blevet styrtende rige på fup-nummeret. Danske Bank mistede ved 29 transaktioner i alt 21.036 kr. og kræver erstatning for beløbet, men sagen viser igen, hvor nemt det er at misbruge aflurede kort-oplysninger til bedragerier.

I november sidste år blev to unge mænd idømt henholdsvis to måneders betinget og fire måneders ubetinget fængsel for et tilsvarende svindel-nummer med 28.500 kr. i udbytte.

Kom bag på retten, hvor let det var
Dengang sagde dommeren, at det er kommet meget bag på retten, hvor overraskende nemt det er at misbruge Mobilepay på den måde, det skete på.

Sagerne er dog også ret nemme at opklare for politiet, fordi der kræves validering af navn og CPR-nummer, før man kan sende eller modtage penge via Mobilepay.

Lænsede kreditkort: To mænd dømt for omfattende snyd med Mobilepay

Midlet til svindlen er først og fremmest at få fat i de nødvendige kort-oplysninger fra et offer i form af kort-nummeret, udløbsdatoen og den tre cifrede kontrolkode på bagsiden af kortet.

Herefter knyttes kortet til en Mobilepay konto, og svindlerne overfører penge enten til hinanden eller til et 'mulddyr', en person som indvilger i at modtage penge, hæve dem kontant og overdrage dem til svindlerne.

Alle kan blive ramt: Sådan bruges Mobilepay til at tømme kreditkort

De tre unge fra Slagelse begik, ifølge tiltalen, svindlen i løbet af et par uger i efteråret 2015, og politiet har kunnet spore hver eneste af transaktionerne - så den type svindel er næsten med sikkerhed dømt til at blive opdaget.

Alle kan blive ramt: Sådan bruges Mobilepay til at tømme kreditkort

Men det medfører bøvl og ubehageligheder for ofrene, fordi pengene i første omgang bliver trukket uretmæssigt på deres konti inden svindlen opdages og banken dækker tabet.

Fik hugget 7500 kr. på en dag
Et af ofrene i svindel-sagen fik på en dag, den 27. september 2015, trukket knapt 7500 kr. på sin konto efter at hans Visa-kort var blevet 'afluret'. Kreditkortet blev knyttet til de to 19-åriges Mobilepay konti, hvorefter pengene blev overført ved mellem dem ved 12 mindre transaktioner.

Pas på med Mobilepay: Så let kan du blive bestjålet

Et godt råd er aldrig at lade fremmede få dit kreditkort i hånden, så de har mulighed for at aflæse kontonummer, udløbsdato og kontrolkoden på bagsiden af kortet.

Svindlerne bruger ofte metoden med hurtigt at fotografere de to sider af kortet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?