Ny udvikling: Mand sigtes i svindelsagen

Endnu en person kan se frem til en sigtelse for hæleri i sagen om svindel i Socialstyrelsen

Ny udvikling: Mand sigtes i svindelsagen

Anna Britta Troelsgaard Nielsen mistænkes for at have overført 111 mio. kroner til sin egen konto fra Socialstyrelsen under Børne- og Socialministeriet.

Endnu en person er draget ind i sagen, hvor 64-årige Anna Britta Troelsgaard Nielsen er sigtet for svindel for 111 millioner kroner fra Socialstyrelsen gennem et årrække.

Der er tale om en mand, og ved et retsmøde i Københavns Byret fredag formiddag begærede advokat Henrik Dupont Jørgensen navneforbud mod sin klient.

Vicestatsadvokat Helle Sørensen meddelte, at manden er mistænkt for hæleri af særlig grov beskaffenhed, men ikke er sigtet endnu. Det vil dog ske.

Ved retsmødet blev han beskyttet af et navneforbud. Dommeren begrundede navneforbuddet med henvisning til, at mistanken mod manden stadig er på et meget tidligt stadie, og at han ikke har en betroet stilling.

Henrik Dupont Jørgensen er blevet kontaktet af manden, og ved retsmødet blev han beskikket som hans forsvarer.

Han meddeler, at han ikke har nogen kommentarer i den forbindelse.

Også i går var der et retsmøde, hvor to kvinder ønskede at blive beskyttet et navneforbud.

Fredag bekræftede bagmandspolitiet, at de begge er sigtet for hæleri.  Det vil sige, at politiet mener, kvinderne har fået del i udbyttet af svindlen.

Nyt retsmøde om svindelsag til 111 mio. kroner

Også disse kvinder blev beskyttet af navneforbud.

Ved et tilsvarende retsmøde 10. oktober begærede også Britta Nielsen navneforbud. Det valgte dommeren dog at afvise i hendes tilfælde.

Dommeren lagde i sin begrundelse vægt på, at den forbrydelse, hun sigtes for, er grov og har samfundsmæssig betydning. Det skal sammenholdes med, at hun har haft en betroet stilling i Socialstyrelsen.

Kvinden blev varetægtsfængslet in absentia ved et retsmøde i Odense allerede 30. september. Hun blev efterfølgende internationalt efterlyst.

Dommer afviser navneforbud: Britta er efterlyst for svindel til 111 millioner kroner