Ny undersøgelse i Germanwings-tragedie

Anklager vil undersøge, om andre end andenpiloten har et retligt ansvar i Germanwings-styrtet i alperne

Franske myndigheder har indledt en efterforskning af uagtsomt manddrab i forbindelse med flystyrtet i de franske alper i marts, hvor 150 mennesker blev dræbt.

Det siger anklager Brice Robin i den sydfranske havneby Marseille.

Robin siger, at efterforskningen på nuværende tidspunkt drejer sig om endnu unavngivne parter, og at det handler om at fastslå, om enten luftfartsselskabet Germanwing eller dets ejer, Lufthansa, har et ansvar for dødsulykken i bjergene.

Robin sagde i sidste uge, at der ikke var tilstrækkeligt med beviser til at indlede en efterforskning mod hverken Germanwings eller Lufthansa.

Tyske efterforskere sagde ligeledes i sidste uge, at ulykkesflyets 27-årige andenpilot, Andreas Lubitz, som ifølge de franske myndigheder lod flyet styrte ned i bjergene med vilje, er den eneste anklagede i den tyske undersøgelse af sagen.

Det betyder, at de tyske myndigheder ikke har planer om at sigte hverken flyselskaberne eller de læger, der behandlede Lubitz for psykiske lidelser. Dog siger anklagemyndigheden i Düsseldorf, at efterforskningen fortsætter.

Anklagerne har blandt andet fastslået, at Lubitz forud for styrtet søgte på nettet for at finde ud af mere om, hvordan han kunne forgifte sig.

Efter flystyrtet i marts har det vist sig, at andenpiloten led af en række lidelser, om tilsyneladende ikke havde nogen fysiske årsager. Han har været til syv lægeundersøgelser, herunder også hos psykiatere, i måneden op til styrtet.

En talsmand for Lufthansa siger til det tyske nyhedsbureau dpa, at selskabet vil støtte den nye efterforskning 'uden forbehold'. Talsmanden gentager en tidligere udtalelse fra Lufthansa om, at selskabet ikke havde kendskab til Lubitz' sygdom.