Ny video af politidrab chokerer USA: Teenager dræbt af fire skud

Advarsel - stærke billeder: 19-årige Dylan Noble blev i slutningen af juni ramt af fire dødelige skud fra politiet. Nu er videoklippet af drabet frigivet

Ekstra Bladet advarer mod voldsomme billeder. Her bliver den 19-årige mand skudt af politiet. Foto: Fresno Police Department
Følg Krimi

Kyniske politidrab har de seneste uger rystet USA.

To videoklip af drabet på Alton Sterling og Philando Castle fik det meste af landet til at rase mod politiet, og nu har endnu en uhyggelig video skabt røre i 'Guds eget land'

Den 25. juni kunne politiet bekræfte, at de havde skudt og dræbt den 19-årige Dylan Noble i Fresno i delstaten Californien. Teenageren blev i første omgang stoppet af politiet og bedt om at forlade sin bil.

Men herefter eskalerede situationen. I stedet for at adlyde politiet gik manden væk fra sin bil, mens han nægtede at vise den ene af sine hænder. Det fik til sidst politiet til at affyre fire dødelige skud.

Se video af episoden herover

Familien raser
Ifølge familiens advokat mener de, at politiet ikke behøvede at skøde deres søn.

- Vi er chokerede og rystede over, at Fresnos myndigheder bliver ved med at forsvare disse betjente og deres handlinger. Det er jo tydeligt, at den eneste passende reaktion på dette er, at politiet ændrer deres praksis, siger Stuart Chandler, der er advokat for Dylan Nobles mor, til CNN .

Artiklen fortsætter under billedet

 

Politichef hos Fresno Police Department, Jerry Dier, har tidligere fortalt, hvordan politiet den 25. juni modtog en anmeldelse om, at en mand gik rundt i byen med en riffel.

Flere betjente blev sendt til stedet, og ved et rødt lys valgte de at stoppe Dylan Noble, der efter sigende så mistænkelig ud.

Men da teenageren ikke adlød deres ordre, mistænkte de ham for at være riffelmanden, og derfor valgte de at skyde ham.

Ifølge CNN blev Jerry Dier spurgt på pressemødet, om det virkelig var nødvendigt at skyde den 19-årige mand. Til det svarede han.

- Det har jeg ikke et svar på i dag.

Flere drab på få dage
Selv om Jerry Dier ikke er sort, så har skyderiet alligevel vakt opsigt i USA.

Drabet betød, at flere hundrede mennesker deltog i en protest foran Fresno County Jail - heriblandt en gruppe mennesker fra Black Lives Matter, der har arrangeret en masse protester mod politidrab i hele USA.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Fresno Police Department via AP
Foto: Fresno Police Department via AP
 

Først blev Alton Sterling skudt, efter han angiveligt havde truet med et våben og solgt CD-er på gaden. Betjentene på stedet kastede Sterling ned på jorden, og han blev efterfølgende skud og dræbt.

Og dagen efter var den gal igen

I byen Falcon Heights, St. Paul i Minnesota, blev Philando Castle skudt, efter han blev stoppet med en smadret baglygte på sin bil. Det hele blev fanget på video af kæresten.

På den chokerende video ser man betjenten stå råbende udenfor bilen med sit våben i hånden. Imens filmer kæresten episoden, der ender med at Philando Castle dør af sine kvæstelser

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.