Annonce:
Annonce:

Nye afhøringer i Se og Hør-sagen

Københavns Vestegns Politi er begyndt at sende bevismateriale til de sigtede i Se og Hør skandalen. I den forbindelse skal de otte sigtede genafhøres

Annonce:
Følg Krimi

I april 2014 blev den danske medieverden rystet af den største medie-skandale i Danmarkshistorien, da det kom frem at ugebladet Se og Hør i samarbejde med den såkaldte 'tys-tys-kilde' igennem en årrække havde overvåget en stribe kendte og kongeliges kredit-kort.

Dermed kunne sladderbladet systematisk følge de kendte og kongeliges bevægelser i ind og udland.

Efter mere end et års efterforskning er Københavns Vestegns Politi nu begyndt at sende bevismateriale ud til de sigtedes advokater. De nyindsamlede beviser betyder, at de otte sigtede personer i sagen i løbet af august og september skal genafhøres i forbindelse med deres rolle i sagen.

Det fortæller vicepolitiinspektør ved Vestegnens Politi, Carsten Jansson, til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Siden højesteret gav os tilladelse til at gennemgå det digitale materiale fra redaktionen i januar, har dedikerede medarbejdere ved hjælp af enorme computere arbejdet på at gennemgå det enorme digitale materiale, vi har fået udleveret, siger Carsten Jansson.

Efterforskerne har i forbindelse med arbejdet fået udleveret i alt 13 terabyte elektronisk bevismateriale og ni millioner mails fra Aller Media A/S, der ejer Se og Hør.

Det er sket efter, at Højesteret i januar 2015 afgjorde, at materialet spiller en afgørende rolle i sagen trods Aller forsøgte at holde de elektroniske beviser skjult med henvisning til kildebeskyttelsen.

Ved sin afgørelse tog Højesteret dog hensyn til netop kildebeskyttelsen og besluttede, at kun specielt clearede medarbejdere ved Vestegnens Politi har adgang til materialet, ligesom det kun er specifikke søgeord der må bruges i arbejdet til at finde beviser i sagen.

Beviser, der altså nu er begyndt at blive sendt til de mistænkte i sagen, der blandt andet tæller to tidligere chefredaktører på bladet, flere tidligere medarbejdere samt 'tys-tys-kilden'.

Annonce:

- Vi sender løbende de beviser ud til de mistænkte, som vi mener er relevante for dem. I den forbindelse vil vi løbende få dem til genafhøring i september og august, siger Carsten Jønsson, der ikke vil nærmere ind på, præcis hvilke beviser, man på nuværende tidspunkt har gravet frem i det enorme digitale materiale.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: