Nye demonstrationer på vej: Ubevæbnet sort mand dræbt af amerikansk politi

En mand har mistet livet efter at være blevet skudt af politiet. Demonstranter har samlet sig på stedet

Følg Krimi

I løbet af den forløbne uge har byen Charlotte i delstaten North Carolina været præget af store uroligheder og demonstrationer, efter at den 43-årige afroamerikaner Keith Lamont Scott sidste blev skudt og dræbt af politiet på en parkeringsplads.

Politi offentliggør omdiskuteret video: Her dræber betjent sort mand

Mens efterforskningen af den sag fortsat er i den spæde opstart, er en ny tilsvarende sag begyndt at ulme. Denne gang i Californien.

Her blev en sort mand tirsdag eftermiddag lokal tid skudt af politiet i San Diego-forstaden El Cajon. Det beretter det lokale politi selv på deres hjemmeside.

Her beskriver de, at de fik en anmeldelse om en cirka 30-årig mand, der 'ikke opførte sig normalt'. Ifølge politiet gik han rundt i trafikken og udsatte både sig selv og bilister for fare.

To betjente fandt manden, som gik rundt iført en sort tank top og blå jeans, hvori han skjulte sin ene hånd.

Ville ikke vise sin hånd
De fremmødte betjente bad gentagne gange manden om at vise sine hænder, men da manden nægtede at adlyde, trak den ene betjent sin pistol og pegede den mod manden, mens han gentog beskeden om, at han skulle vise sine hænder.

I mellemtiden fandt den anden betjent en strømpistol frem, for at betjentene havde et ikke-dødeligt magtmiddel.

Ifølge politiet tog manden pludselig en genstand op fra bukserne, samlede hænderne og pegede mod den ene betjent.

Mens den ene betjent med det samme udløste sin strømpistol, affyrede den anden betjent også sit tjenestevåben flere gange og ramte manden.

Begge betjente udførte livreddende førstehjælp på stedet, og han blev efterfølgende bragt til hospitalet, hvor det dog viste sig, at hans liv ikke stod til at redde.

I forbindelse med sagen valgte et vidne frivilligt at udlevere en optagelse af skyderiet til politiet, som angiveligt viser det samme, som betjentene selv har forklaret. Der er endnu ikke offentliggjort noget video fra skyderiet.

Demonstranter mødt op
Ifølge nyhedsbureauet AP har politiet ikke ønsket at uddybe, hvilken genstand, der blev peget på betjentene med, men der var ikke tale om en pistol.

Skuddrabet på den sorte, ubevæbnede mand har straks fået flere demonstranter til at møde op og anklage politiet for racisme.

De tiltagende protester har derfor blandt andet tvunget politiet til at afholde deres pressemøde om skyderiet inde på politistationen frem for udenfor, som de ellers havde til hensigt.

Foto: AP
Foto: AP
 

Politiet har løbende forsøgt at tage den ulmende vrede i opløbet ved at skrive tweets ud om sagen.

Her reagerer de blandt andet på verserende rygter ved at skrive, at de ikke har konfiskeret nogen telefoner på stedet, ligesom at manden, der blev skudt, ikke havde rakt hænderne i vejret.

Skyderiet kommer som det nyeste tilfælde i rækken af sorte mænd, der bliver skudt og dræbt af politiet i USA. Politiet forsvarer som regel deres gerninger som en nødvendig magtanvendelse i situationer, hvor de føler sig truet, mens den dele af den sorte befolkning hævder, at det skyldes racisme i politiet, at betjentene ofte ender med at dræbe sorte mænd i ellers ufarlige situationer.

Demonstranter råber mod politiet i El Cajon. Foto: AP
Demonstranter råber mod politiet i El Cajon. Foto: AP
 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?