Nye detaljer afsløret: Sådan var Raket-Madsens sidste sekunder i Nautilus

Nyt interview afslører nye detaljer om Peter Madsens sidste sekunder i Nautilus

Her ses Peter Madsen, da han søsætter ubåden Nautilus, der nu er et muligt gerningssted. Trailer fra Fox Media Documentaries

Et nyt stort interview i Helsingør Dagblad afslører lørdag helt nye detaljer om Peter Madsens sidste sekunder i ubåden Nautilus.

Lokalavisen bringer i dagens udgave et større interview med tre af de fire personer, der var ombord på den jolle, der omkring klokken 11 fredag den 11. august reddede Peter Madsen i land efter de kort tid forinden havde set ubåden Nautilus synke ved Droged Fyr i Køge Bugt.

De tre venner er anonyme i historien og lader forstå, at deres oplevelse med reportere på dagen hvor Peter Madsen blev fundet, har givet dem et ønske om at forblive anonyme.

Alligevel er det altså lykkedes Helsingør Dagblad at få dem i tale, og de kommer nu med nye unikke detaljer om Nautilus' sidste sekunder.

Jeg skal lige fikse noget
Vennerne sejlede ud fra havnen i Sundby fredag formiddag. På forhånd havde de læst om ubådsdramaet og var derfor bekendte med, at en større eftersøgning af Peter Madsen og Kim Wall var i gang på farvandet.

Omkring klokken 10.30 får de øje på ubåden ved Drogden Fyr. De ringer til politiet og sætter straks kurs mod ubåden.

Da vennerne er omkring fire meter fra Nautilus kommer Peter Madsen op i ubådens tårn.

De råber til Peter Madsen om han er ok, hvorefter han ifølge interviewet svarer:

- Ja, men er I ikke venlige at blive liggende, for jeg skal lige ned og prøve at fikse noget. Det kan godt være lidt farligt.

Artiklen fortsætter under kortet

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Forsvinder ned i ubåden
Raket- og ubådsentusiasten forsvinder herefter ned i ubåden igen.

Et minut efter er han tilbage igen og giver tegn til de fire venner i jollen om at komme tættere på. Sekunder senere er ubåden sunket og Peter Madsen befinder sig i vandet.

I båden på vej mod land forklarer ubådskaptajnen, at han forgæves havde forsøgt at reparere ventilen til ballasttanken.

Han fortæller også, at han var alene i ubåden, da den svenske journalist Kim Wall omkring klokken 22.30 var blevet sat i land på Refshaleøen.

Forklaringer han senere har gentaget.

Voldsom velkomst
Da Peter Madsen kommer i land ved Dragør venter et større hold af journalister og politifolk på ham.

Han bliver anholdt og senere på dagen sigtet for uagtsomt manddrab på den 30-årige svensker Kim Wall under særligt skærpende omstændigheder.

Kim Wall er endnu ikke fundet, men politiet er overbeviste om, at hun ikke længere er i live.

Samtidig har politiet tidligere oplyst, at meget tyder på, at Peter Madsen bevidst sænkede Nautilus.

Ekstra Bladet har lørdag forsøgt at få en kommentar fra drabschef Jens Møller. Det har ikke været muligt. Vi har samtidig kontaktet journalist Andreas Mayerhofer, der står bag artiklen i Helsingør Dagblad.

Han oplyser, at de fire venner fra artiklen ikke ønsker at tale med andre medier, da de i forlængelse med fundet af Peter Madsen, føler sig dårligt behandlet af flere landsdækkende medier.