Nye detaljer om mistænkte for Lisa-mordet

De to drabsmistænkte i sagen om mordet på Lisa Holm er fra Litauen, skriver svensk medie

En af de tre anholdte bliver her hentet ind til afhøring. Først senere valgte svensk politi formelt at anholde dem. (Foto: Alex Ljungdahl)
En af de tre anholdte bliver her hentet ind til afhøring. Først senere valgte svensk politi formelt at anholde dem. (Foto: Alex Ljungdahl)

Opdateret (kl. 22.11): Expressen skriver, at de to drabsmistænkte mænd er bygningsarbejdere, som var i gang med at arbejde på et tag på en bygning i nærheden af caféen. Den anholdte kvinde har ifølge mediets oplysninger tidligere arbejdet som rengøringsassistent på 'Café på Klosteret', hvor Lisa Holm arbejdede. 

Tre mennesker blev i går anholdt i en villa blot 1000 meter fra den café, hvor 17-årige Lisa Holm, der fredag blev fundet myrdet, sidst blev set i live for fem dage siden.

To mænd og en kvinde blev arresteret af svensk politi, der på et pressemøde lørdag eftermiddag kunne fortælle, at de to mænd er mistænkt for drab, mens kvinden er mistænkt for at have dækket over mordet.

Se interview med med politiets talskvinde Helena Trollöng her.

Tidligere i dag kunne svenske Expressen berette, at de to anholdte mænd ifølge naboerne er udenlandske sæsonarbejdere, der gennem flere år har arbejdet i landet.

Nu har avisen Aftonbladet fået bekræftet, at de to anholdte mænd, der skulle være i 30-års alderen, er fra Litauen.

Lisa-sagen: De mistænkte opførte sig mærkeligt

Ikke kendt af politiet

Den svenske avis har snakket med litauisk politi, der bekræfter, at man har været i kontakt med de svenske myndigheder i forbindelse med den tragiske sag, der har rystet Sverige.

- Vi har modtaget information fra svensk politi, om at de er anholdt - men i øjeblikket kun som mistænkte, siger kommissær Andrzej Roginski til Aftonbladet.

Ifølge politiet i det baltiske land har de to drabsmistænkte ikke fortid, der har gjort, at de er at finde i politiets register.

- De er ikke kendt af politiet. Vi har fået at vide, at de har arbejdet i Sverige, fortæller Andrzej Roginski, der ikke ved, hvor længe mændene har været ude af Litauen.

De litauiske og svenske myndigheder vil nu arbejde tæt sammen for at få styr på alle detaljer omkring de to mænd.

- Vi har nu nær kontakt med det svenske politi, og vi er klar til at bistå med information alle timer i døgnet.

Svensk politi har ikke ønsket at gå ind i detaljerne omkring de anholdte og forløbet.

Missing People: Lisa var vores største eftersøgning nogensinde

En af de mistænkte bliver hentet ind til afhøring. (Foto: Alex Ljungdahl)
En af de mistænkte bliver hentet ind til afhøring. (Foto: Alex Ljungdahl)

Artiklen fortsætter under tidslinjen.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Håber de er uskyldige

De tre anholdte blev i første omgang hentet ind til afhøring hos politiet, men først senere valgte man formelt at anholde dem.

En nabo til de anholdte beskriver over for Expressen dem som værende flinke og sociale personer, der har haft sæsonarbejde i Blomberg-området gennem flere år.

- Jeg håber, at de er uskyldige, har naboen sagt til den svenske avis.

Over for norske VG, der har reportere i området, siger naboer, at de ikke kan tro, at de anholdte har noget med sagen at gøre.

- Det er arbejdsomme folk, som knokler ti timer om dagen, seks dage om ugen, lød det fra naboer.

Ekstra Bladet følger sagen og har en udsendt journalist i Blomberg.

Forældre bekræfter: Det er Lisa, som er fundet død