Nye domme til fire medlemmer af Levakovic-klanen

Fire medlemmer af Levakovic-slægten dømt for tricktyveri mod ældre ægtepar

Foto: 24-årige Santino Levakovic og 27-årige Petrovic.
Foto: 24-årige Santino Levakovic og 27-årige Petrovic.
Følg Krimi

Fire medlemmer af den berygtede Levakovic-klan kan føje en ny buket af domme til deres straffeattester efter en afgørelse i går for et tricktyveri i Randers sidste år.

De dømte er 37-årige Stefan Flamros, 24-årige Santino Levakovic, 27-årige Alpacino og 45-årige Monika Maria Petrovic. Fire-banden er beslægtet via en gren af Levakovic-slægtens stamtræ.

Den svenske statsborger Stefan Flamros fik seks måneders fængsel og udvisning. 24-årige Santino Levakovic - søn af familieoverhovedet Gimi Levakovic - fik et år og tre måneder inklusiv seks måneders reststraf fra tidligere domme.

Hans fætter, Alpacino Petrovic, fik et år og tre måneders fængsel samt udvisning indtil år 2030. Og endelig fik Santinos og Alpacinos' faster, Monika Maria Petrovic, ni måneders fængsel.

Bortset fra deres hidtil ustraffede svenske fætter Flamros er de øvrige tre svært belastet af kriminalitet.

Kaos under Levakovic-retsmøde

Jimmi Levakovic tiltalt for 35 lovbrud: Nu skal han smides ud af Danmark

Ingen faste beviser
Trods mangel på dna-spor og andre håndfaste beviser blev de dømt for at udplyndre et ældre ægtepar i Randers 20. september i fjor.

I følge dommen trængte de ind i parrets hjem og stjal et pengeskab med 180.000 kroner i værdier, mens den dengang 76-årige mandlige ægtefælle blev holdt tilbage på et badeværelse.

Dommer Marianne Sonne og de to domsmænd så stort på, at de tiltaltes forsvarsadvokater i deres procedurer kørte hårdt på et fælles tema om sagens mangel på skudsikre beviser.

- Vi har lagt vægt på, at tre af de fire tiltalte i grundlovsforhøret erkendte at have været tilstede på gerningsstedet. Et vidne så dem lægge pengeskabet ind i den bil, som senere sammen med det opbrudte pengeskab blev fundet på stedet, hvor de blev anholdt, sagde dommeren.

Retsformanden så desuden bort fra den 24-årige Santino Levakovics forklaring om slet ikke at have været til stede. Hun kaldte forklaringen utoværdig.

Bliver bag tremmer
Alle de dømte modtog dommen. Alpacino Petrovic skal forblive bag tremmer, indtil han skal udvises. Fætter Santino kærede strafudmålingen til landsretten.

45-årige Monika Maria Petrovic blev løsladt af retten, fordi hendes dom anses for afsonet med varetægtsfængslingen.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind